Calella is een populaire toeristenplaats in Spanje. Er komen vooral veel mensen uit het buitenland, maar ook mensen uit Spanje zelf. Calella beslaat ongeveer 8 km² en telt ongeveer 16.000 inwoners.

Winkels

Je kan goed winkelen in Calella. Over het algemeen is shoppen in deze badplaats goedkoper dan in de meeste andere vakantiebestemming binnen Europa. Dat is dus een uitgelezen kans om goedkoop te winkelen! De openingstijden van winkels in Calella zijn onregelmatig. Ze gaan open om 10 uur en sluiten dan weer om 13 uur in de middag. Later op de dag gaan de winkels weer open om 16 uur in de namiddag, tot ongeveer 23 uur 's avonds. Het is normaal om af te dingen tijdens het shoppen. In het centrum van Calella heb je een winkelstraat van maarliefst één kilometer lang, met veel verschillende winkels.

Activiteiten

In en rondom Calella zijn er veel dingen te doen. Men kan zich eindeloos vermaken met watersportactiviteiten zoals parasailen, windsurfen, jetskiën, kanovaren en dat allemaal voor een redelijke prijs. In het nabij gelegen plaatsje Blanes kun je bijvoorbeeld karten. Verderop in Lloret de Mar ligt een groot waterpark/waterdierenpark dat de moeite waard is om te bezoeken. Deze parken liggen op ongeveer een half uur rijden van Calella. Speciale bussen worden ingezet om toeristen veilig naar de desbetreffende bestemming te brengen.

Bezienswaardigheden

In Calella kan men naar Playa de Calella; een mooie klif waar je kan uitkijken over de zee. In Barcelona, op ongeveer 75 kilometer rijafstand, ligt Museum Picasso. Je hebt daar bijvoorbeeld schilderijen van Picasso hangen toen hij nog maar 15 jaar oud was. Vervoer gaat per taxi of met de trein. Als je toch in Barcelona bent neem dan vooral een kijkje bij de kathedraal De Santa Eulàlia. Dit is een mooie kathedraal in het centrum van Barcelona. 

Klimaat

Calella kent een Mediterraans klimaat, met warme zomers en milde winters. In de warmste maanden juni, juli en augustus ligt de gemiddelde temperatuur boven de twintig graden. In de wintermaanden is het weer erg wisselvallig met gemiddelde temperaturen van tussen de dertien en vijftien graden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in