Ben je toe aan een weekje weg, maar ben je geen grote fan van hitte? Dan is Denemarken een goede plek om je vakantie te vieren. Grenzend aan de noordzijde van Duitsland ligt het kleine landje Denemarken. Het klimaat is vergelijkbaar met dat in Nederland: niet te warm, maar ook niet te koud. Bovendien is er genoeg leuks te zien en te doen in dit land. Denemarken bestaat uit een schiereiland met daaromheen enkele eilanden. Hieronder volgen tips voor activiteiten die je kunt doen op het eiland Seeland.

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt ongeveer 518.600 inwoners, zo’n kwart miljoen minder dan Amsterdam. In Kopenhagen is zowel kunst als cultuur te bewonderen. Maak een wandeling over Nyhavn, een haven gevuld met kleurrijke huizen. Sommige zijn wel meer dan 300 jaar oud! Bezoek vervolgens het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, dat misschien wel de grootste trekpleister van Kopenhagen is. In het centrum van Kopenhagen is eveneens een pretpark te vinden, genaamd Tivoli. Vergeet ook het Deense eten niet. Er zijn volop terrasjes, restaurants en cafe’s waar je kunt genieten van rijkbelegd smørrebrød, een typisch Deens gerecht.

Roskilde

Roskilde is een van de oudste steden van Denemarken. Gelegen aan de punt van een fjord was het voor lange tijd een belangrijk knooppunt op de handelsroutes voor de Vikingen. Een van de populairste bezienswaardigheden in deze stad is de kathedraal van Roskilde. Wat ooit begon als een houten gebouw, is uitgebouwd tot een enorme kathedraal, waar vele koningen en koninginnen van Denemarken begraven liggen. Wist je dat deze kathedraal zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Ook kun je een bezoek brengen aan het vikingschipmuseum, leuk voor kinderen, of iets eten of drinken op een van de terrasjes.

Historische plekken

Denemarken staat bekend als het land van de Vikingen. Hier is vandaag de dag nog veel van terug te vinden in zowel de natuur als de cultuur. Op het eiland Seeland zijn genoeg musea te vinden waar je meer te weten kunt komen over hoe de Vikingen leefden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de vikingburcht Trelleborg, aan de westzijde van het eiland. Hier is door koning Harald Blauwtand rond 980 een burcht gebouwd, die nu nog te bezichtigen is. Ook staat er een replica van een zogenaamd langhuis, een typische woning van de Vikingen.

Verschillende stranden

Op het eiland Seeland zijn verschillende soorten stranden te vinden. Er zijn genoeg zandstranden te vinden waar je een frisse duik in zee kunt nemen. Let wel op de vele kwallen die hier aanspoelen. Naast de bekende zandstranden, zijn er in Denemarken ook kiezelstranden te vinden. Bijvoorbeeld bij het kleine plaatsje Klint in het Noorden van Seeland. In de loop der jaren is hier de gewoonte ontstaan om de kiezels van het strand op elkaar te stapelen tot zo hoog mogelijke torens. Het is een waar kunstwerk en natuurlijk ook leuk om er zelf een te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in