Neem je familie of je beste vrienden mee of neem gewoon zelf een cruise, dat kan leuk en spannend zijn. Je kunt exotische plekken bezoeken en allerlei eten uit andere landen eten. Je ontmoet ook veel verschillende mensen met een andere taal en cultuur en kunt een hoop souvenirs kopen. Die kan je aan land vinden maar ook op het cruiseschip, dat prima culinaire en andere diensten biedt. Omdat je het grootste deel van de tijd op het schip bent, moet je daar ook met volle teugen van.

Eten

Een van de beste ervaringen aan boord is het eten. Koks van wereldklasse bereiden heerlijk eten uit verschillende landen. De meeste cruises bieden veel eten uit het Middellandse Zeegebied, en het zal van je route in de Middellandse Zee afhangen wat voor eten precies wordt geserveerd. De meeste cruiseschepen zorgen dat je tijdens het eten bij andere passagiers zit om je sociaal actief te houden en je de kans te geven vrienden met hen te worden.

Amusement

Aan boord van een cruiseschip wordt ook amusement geboden, meestal ’s nachts. Er zijn één of meerdere bars en lounges open om de passagiers opgewekt te houden en de gelegenheid krijgen elkaar te ontmoeten. Op de meeste schepen zijn ook casino’s, met de gebruikelijke goktafels en gokmachines. Er staan soms ook speciale avonden op het programma waarin de passagiers zich chic of formeel kunnen kleden en foto’s kunnen nemen van een show, en kunnen dansen op de mooie muziek aan boord van een band of orkest. Het diner is op zulke avonden uiteraard verfijnder en ook duurder.

Andere mogelijkheden

Ook ’s morgens zijn er leuke dingen te doen, en je kunt ook gewoon van de cruise genieten en van de bijzondere uitzichten, van de zonsopgang of –ondergang. Cruiseschepen hebben een tot drie zwembaden, sommige met stromend water of meertjes of een duikplank, en toegankelijk voor alle passagiers. Omdat de meeste passagiers zichzelf willen verwennen, zijn er ook kuur- en fitnessfaciliteiten beschikbaar. De passagiers kunnen in de fitnessruimte hun gezondheid op peil houden of in de kuurruimte gebruik maken van allerlei verwendiensten. Elke kamer heeft televisie, maar sommige cruiseschepen hebben ook een theaterzaal voor film en opera. Sommige schepen hebben ook minigolf aan boord. Voor mensen die graag een boek lezen is er een bibliotheek en er zijn computers met internet voor degenen die in contact willen blijven met de buitenwereld.

Dat zijn zo een paar dingen die je veilig aan boord van een cruiseschip kunt beleven; daarnaast zijn er ook reisservices aan land als tours, excursies en gelegenheid tot winkelen.                                                                                                                

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in