Curaçao is een eiland dat vooral bekend staat om het lekkere weer, stranden en uitgaansgelegenheden. Echter, dit is niet het enige dat Curaçao te bieden heeft. Alhoewel het klimaat en de zee zeer aangenaam zijn, is er ook genoeg te doen voor de iets actievere vakantieganger. In dit artikel vind je een aantal alternatieven voor het strand.

Willemstad

Wanneer je iets wilt gaan drinken, zijn de terrassen aan de St. Annabaai een leuke optie. Je kunt er lekker in de schaduw zitten en uitkijken op de Koningin Emmabrug. Deze brug is een pontjesbrug en verbindt het stadsdeel Punda met het stadsdeel Otra Banda. Schepen kunnen niet onder de brug doorvaren. Om schepen toch doorgang te kunnen geven, wordt de brug letterlijk opzij gedreven. Wanneer je niet in bent voor een terras, loop dan eens via de Koningin Emmabrug naar de Otra Brandakant. Gelijk links zie je een kraampje waar ze lekkere batidos (fruitshakes) verkopen.

Shete boca

De meeste resorts en faciliteiten zijn te vinden in het oostelijk deel van het eiland, maar wanneer je een auto huurt, kun je gemakkelijk naar het westen rijden. Daar bevindt zich onder andere het nationaal park Shete Boca dat in 1994 is opgericht. Het park bestaat uit 7 baaien verspreid over 10 kilometer van de noordkust van het eiland. De noordkust van Curaçao is ruig en de golven slaan kapot tegen de rotsachtige kust, soms meters hoog. De meest indrukwekkende boca’s (baaien) zijn Boca Tabla en Boca Pistol. Bij de laatste wordt het water letterlijk meters de lucht ingeschoten.

Je kunt zowel te voet als met de auto de verschillende boca’s afgaan, wat het voor iedereen een geschikte activiteit maakt.

Christoffelpark

Tegenover het nationaal park Shete Boca is de ingang van een ander nationaal park: het Christoffelpark. In dit park vind je de meeste variatie van flora en is er altijd wel een trupiaal (vogel) te spotten. De actieve vakantiegangers kunnen de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland, beklimmen. De beste tijd hiervoor is in de ochtend omdat de temperatuur dan nog niet zo hoog is. Je hebt een mooi uitzicht vanaf de Christoffelberg, in de verte zie je de golven kapot slaan op de baaien van Shete Boca. Enige ervaring met autorijden is handig, de weg door het park is smal en heeft veel hoogteverschillen en bochten. Een bezoek aan het park is mooi te combineren met een bezoek aan het nationaal park Shete Boca.

Flamingo’s

Op weg naar westpunt is er een leuke onderbreking van de rit te vinden. Neem nadat je de plaats Grote Berg gepasseerd bent een afslag naar links richting het “landhuis Jan Kock”.  Al vrij snel zul je aan de linkerkant van de weg water zien waar vaak flamingo’s te vinden zijn.

Struisvogels

De struisvogelboerderij bevindt zich in de buurt van Groot Sint Joris, een buitenwijk van Willemstad. Dit is vooral leuk voor kinderen en gezinnen. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt de struisvogels voeren, wat erg leuk is.

Duiken

Curaçao is een mooi eiland om te leren duiken. Veel duikplekken zijn vanaf de kust te bereiken, waardoor je niet eerst met een boot hoeft te varen. Daarnaast zijn er veel baaien waarbij weinig stroming is en daardoor een goede plek om het te leren. De vele duikscholen op Curaçao bieden vergelijkbare pakketten en prijzen aan. Een mooie plek om te beginnen met duiken is de Jan Thielbaai. Het is een rustige baai met veel variatie in vissen en het heeft een strand met een goed restaurant. Als je een auto hebt, is het de moeite waard om de duikplaatsen in het westen van het eiland te proberen. Het is daar rustiger en het zijn stranden waar je, vooral in het weekend, de lokale bevolking tegenkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in