Als er één iets is waar er onenigheid over bestaat, dan is het wel God. Als ik 'God' zeg, is waar je dan aan denkt of wat je over Hem vindt wel de waarheid over Hem? Hier wat waarheid over God.

De waarheid over god

Kenmerken van God.

  • Hij is onzichtbaar!
  • Hij kent geen begin noch einde (is eeuwig)!
  • In Hem is geen kwaad aanwezig!
  • Hij is liefde, licht en waarheid.
  • Hij is vergevingsgezind.
  • Hij is de Schepper van ALLES.

""Er is maar 1 God, de Allerhoogste.

God is de Allerhoogste wat wil zeggen dat Hij helemaal aan te top van de pyramide staat. Niets boven Hem, alles onder Hem. Wie anders beweert liegt en zoals God is er maar 1.

God meent het goed met de mensen.

Ondanks hoe mensen soms zelf zijn en ondanks alle leugens is het toch de waarheid dat God het goed meent met de mensen. Op de eerste plaats heeft Hij de mens geschapen met de bedoeling dat deze, Hemzelf dienend, eeuwig zou leven. Volgens de Heilige Schriften is het omwille van Satan dat de mens "gevallen" is en sterft.

Voor God is niets onmogelijk!

God is Almachtig, voor Hem is werkelijk niets onmogelijk! Bedenk bijvoorbeeld maar eens wat er voor nodig is om gans de aarde te scheppen? Hiertoe zijn wij mensen niet in staat.

God is Alwetend en weet ook alles het beste.

Dit wil niet zeggen dat je nooit gelijk hebt, maar Hij heeft een juist antwoord op alles.

Tot God kun je bidden.

In de Bijbel staat vermeld dat Jezus de Christus ons voorgeschreven heeft het "Onze Vader" te bidden wanneer we willen bidden tot God! Jezus zei ook dat, wanneer je God iets vraagt, dat in zijn (Jezus') naam te vragen en indien wat je vraagt instemt met Gods wil, dat dit dan gerealiseerd wordt.

God heeft een vijand die je aan zijn kant wilt krijgen.

Ja, God heeft een vijand, namelijk het kwaad: Satan! Deze probeert sinds het begin der mensheid deze af te houden van het dienen van God door door leugens en bedrog de mens zichzelf te laten dienen.

Eerst diende Satan God, maar werd hoogmoedig en dacht het zonder God aan te kunnen. Wat erger lijkt is dat hij probeert de plaats van God in te nemen. Dit probeert hij sinds zijn val, maar het is echter iets waar hij nooit kan in slagen.

Satan heeft de eerste mens misleid, en hem laten ingaan tegen de wil van God. Gevolgen hiervan zijn het sterven van de mens en het feit dat God de mens de kans gegeven heeft om een leven te leiden waarin hij het op zichzelf mocht proberen, om later dan te begrijpen dat met het dienen van zichzelf de wereld er niet beter op wordt. Onze wijsheid schiet tekort vergeleken met de wijsheid van God.

God is liefde.

Ja, God is liefde. Zonder Hem is het zelfs niet mogelijk voor een mens om lief te hebben.

God beloont en straft.

Begrijp dat God boven alles staat. Er werd ook al gezegd dat Hij liefdevol is. Doch dient Hij te oordelen. Stelen, liegen en doden zijn dingen van het kwaad en is tegenin Zijn wil. Indien een mens kwaad doet, en er zich hier niet over berouwt, dan zitten er daar gevolgen aan vast. Indien iemand kwaad gedaan heeft en berouw toont, dan zal Hij je vergeven, Hij is zoals eerder vernoemt vergevingsgezind, maar toont iemand echter geen berouw na verkeerd handelen dan is hij/zij als het ware een rotte appel in een mand. Die eet je niet op en gooi je weg, die hoort er niet bij, zo, zo werd geschreven, zal mettertijd de aarde gezuiverd worden (van alle rotte appels in dit voorbeeld), en zullen er enkel mensen op aarde wonen die eensgezind God dienen. God zal hiervoor zorgen.

God wil dat je kiest voor Hem.

God wil je aan zijn kant. De eerste reden is omdat Hij jou schepper is, Hij is een "vader" voor je. God heeft meer aan mensen die Hem liefhebben, dan aan zij die zich afkeren. Mensen die zich afkeren zijn als blaren op een voet. Die doen pijn. Met wat "verzorging" echter genezen die. Toch zijn er mensen die geen verzorging willen. Die koppig volhouden tot het bittere einde, kennende de straf die hen te wachten staat.

Ongelooflijk eigenlijk!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in