Het Woord van God wordt ook wel de Bijbel genoemd. Er heerst wel eens verwarring over wat precies het Woord van God is. We weten niet wat het Woord van God is of we hebben allemaal een ander idee over wat het Woord van God kan zijn. De Bijbel is een boek dat veel gelezen wordt. Maar of de Bijbel door iedereen die het leest als het Woord van God gezien wordt, is een vraag die alleen deze lezers kunnen beantwoorden.

Liefde en positiviteit

Het Woord van God kan in de taal van deze tijd Woorden van Liefde genoemd worden. Woorden die liefde uitdrukken. Wij kennen allemaal wel momenten dat wij woorden van liefde uitspreken. Woorden die positieve gevoelens uitdrukken of woorden die positieve gedachten uitdrukken. En deze woorden hebben vaker wel dan niet een positief effect op onszelf of op degenen die het horen. Zo gaat het ook bij het Woord van God!

Voorbeelden

De Woorden die van God afkomstig zijn, komen altijd voort uit wijsheid en liefde. God drukt Zijn (Haar) liefde voor de mensen uit; Zijn (Haar) eigen gedachten. Een voorbeeld hiervan staat in het boek Jesaja hoofdstuk 41, vers 10 (de Bijbel): “Wees niet bang, want Ik ben met u. Kijk niet angstig om u heen, want ik ben uw God. Ik zal u kracht geven en u helpen; Ik zal u overeind houden met mijn heilrijke rechterhand.”  

De bedoeling van God is om de mensen te bemoedigen en ze bewust te maken van wie ze in wezen zijn. Wat God betreft zijn we Zijn (Haar) kinderen. Jezus sprak hier ook over in het boek 1 Johannes hoofdstuk 4, vers 7 (de Bijbel) : “Vrienden, laten we elkaar liefhebben want de liefde komt van God. Wie liefheeft, is een kind van God en kent God.”  Dit zijn de woorden van de man die zelf de Zoon van God genoemd wordt. In het boek Mattheus hoofdstuk 3, vers 16 en 17 (de Bijbel) staat geschreven:  Na gedoopt te zijn, klom Jezus meteen op de oever. De hemel scheurde open en Johannes zag dat de Geest van God in de vorm van een duif op Jezus neerdaalde. Een stem uit de hemel zei: “Dit is mijn geliefde Zoon, Hij verheugt mijn hart.”

Overeenkomst

De Woorden van God zijn woorden vol liefde.  Wanneer wij woorden uitspreken, hebben wij die eerst gedacht of gevoeld. De Woorden van God zijn opgeschreven in de Boeken (de Bijbel). Deze woorden kunnen ook de gedachten van God genoemd worden.

Geschreven door ‘gewone’ mensen

Er zijn mensen die zeggen dat de woorden die in de Bijbel staan door ‘gewone’ mensen geschreven zijn. Dat is natuurlijk ook zo. Het  waren mensen die die woorden opschreven.  Daarover schreef een apostel, Paulus, in het boek 2 Petrus hoofdstuk 1, vers 20 en 21(de Bijbel): “U moet goed onthouden dat niets van wat de profeten in de Boeken hebben gezegd, zonder de hulp van de Heilige Geest kan worden uitgelegd. Want zij hebben die woorden niet zelf bedacht, maar de Heilige Geest heeft hen ertoe gedreven namens God te spreken.”

De Bijbel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in