Ons nationale peroxidehoofd maakt veel stampij in binnen- en buitenland. Maar is het allemaal wel zo nieuw wat hij beweert?

Free Publicity

Onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting' wordt er door Geert Wilders en consorten nogal op de figuurlijke 'tamtam' geslagen. Dat is fijn voor het gros van zijn volgelingen want, te oordelen aan hun volgzaamheid, kunnen ze amper lezen of schrijven. Voor hen is het makkelijk om op de simpele geluiden te reageren en in het opgelegde discriminerende ritme mee te bewegen.

Feitelijk is Geert Wilders net zo'n marketinggoochelaar als het door hem verguisde geloof, de Islam. Die geloofsstroming doet immers zeer regelmatig wereldwijd van zich spreken door allerlei soorten acties. Als dat geen Free Publicity is weet ik het niet meer. Jammer dat het zoveel mensenlevens kost.

Onze prins blondhaar surft lekker mee op die golf, door zich van dat geloof af te keren. En zo blijven beide onderwerpen steeds opnieuw terugkeren in de nationale en internationale pers.

Anti Islam Partijen

Internationaal zijn er intussen enkele invloedrijke mensen opgestaan die kennelijk denken: "He', dat kunstje ken ik ook!" Niet onlogisch, want ooit las ik ergens: "Als je succes wilt hebben, doe dan iemand na die succes heeft."

Het was dus slechts een kwestie van tijd voor deze denkbeelden zich zouden gaan verspreiden. Omdat ze geen eigen ideeën hebben, beginnen ze dan maar een 'Anti-Islam partij'. Lekker makkelijk voor analfabeten om zich bij aan te sluiten.

Wilders'  opvattingen niet nieuw

Het idee van een partij die zich tegen een specifiek geloof richt lijkt dan wel nieuw, maar is dat in feite niet. In de middeleeuwen geloofden veel mensen dat heksen met hun toverkunsten allerlei kwaad konden aanrichten. Zo werd geloofd dat ze mensen en dieren ziek konden maken, oogsten lieten mislukken en slecht weer veroorzaakten. Dit soort onzin werd door de Katholieke Kerk behoorlijk aangewakkerd, en wel zo erg, dat er na enige tijd een internationale heksenvervolging ontstond. Dit afschuwelijke fenomeen werd ook wel Inquisitie genoemd. Zo was het Katholicisme in feite een anti-hekserij partij.

Gelovigen zijn Duivels

Maar de strijd van de Katholieke Kerk tegen Hekserij, wat tenslotte niet meer of minder was dan een natuurreligie, staat niet op zichzelf. Het zijn juist de gelovigen die elkaar het leven zuur maken: de Protestantse Kerk is in mijn optiek een 'Anti–Katholieken Partij'. En de Gereformeerde Kerk is in feite een 'Anti Andere Geloofsstromingen Partij'. En zo kan ik nog wel een half uurtje doorgaan met het opnoemen van Geloven en daarvan afgesplitste groeperingen en splinterpartijen. Feit is in ieder geval dat al dat zedige en geprevel en geneuzel nogal eens uitdraait op duivelse opstanden, oorlogen en ander misbaar onder het motto ' Wij hebben gelijk en jullie niet!'

Wel nieuw: Atheisten Partij

Volgens mij wordt het hoog tijd voor een partij die afstand neemt van al dat gelovige gezever, en die de vrijheid van meningsuiting nu eens ECHT hanteert en verdedigt. Niet door iedereen tegen elkaar in het harnas te jagen maar door iedereen, op geloofsgebied, lekker te laten doen men zelf wil. In Nederland zijn Kerk en Staat dan wel gescheiden, maar het begint er steeds meer op te lijken dat die scheiding aan het vervagen is.

Een partij die zou zeggen: "Ga maar lekker in je kerk zitten maar val ons er niet mee lastig" zou naar mijn mening op heel wat stemmers kunnen rekenen.  Zeker als die partij, die ik gemakshalve maar even 'Atheïsten Partij' heb genoemd, zou streven naar een veel kleinere – en zelfs ondergeschikte rol voor alle geloofsstromingen. Kijk, Geert Wilders zegt grote woorden tegen grote geloofsstromingen. Dat is heel makkelijk. Maar de niche marketing voor een Atheïsten Partij, dáár had-ie aan moeten denken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in