toen ik 15 jaar was ben ik gestopt met het geloven in god en in plaats daarvan ben ik gaan geloven in mezelf en de mensen om me heen, die ik wel kan zien.

Bij mijn geboorte in 1980 was bij ons thuis in een klein dorp in Twente alles en iedereen katholiek gelovig, dus werden ik en mijn broertje zo opgevoed. Zondags naar de kerk, voor het eten en slapen bidden, en religie alom aanwezig in de vorm van beelden en schilderijen van de goedheiligman jezus. gedoopt, communie en gevormt, ik heb het allemaal gehad. Toch had ik erg vroeg net als met sinterklaas en de kerstman altijd al enigzins het idee dat er ergens iets niet helemaal klopte mede omdat ik god of jezus niet kon zien. Toen ik 10 jaar was overleed mijn oma, van moeders kant, bijzonder jammer want dat was een erg aardige vrouw en verschrikkelijk lief. Ze werd slechts 61 jaar oud. Haar man, mijn opa een bijzonder onaardige en verotte man bleef alleen achter en dat begreep ik niet. Als er dan een god was die alles kon waarom haalde hij dan niet mijn opa maar mijn oma, god hielp mij nooit, was er nooit alleen als ik mij hem voorstelde was hij er maar dan alleen in mijn gedachten daar had ik niets aan. Toen ik ouder was 16 of 17 jaar stierf mijn opa, op de begravenis zou ik hem mede dragen, en dat wou ik niet. Gezeik met mijn ouders, de hele familie keek m,ij aan ik zeg als ik hem moet dragen laat ik hem vallen ruim voor we bij het kerkhof zijn. uiteindelijk heeft een oom mij maar vervangen want ik droeg hem niet nog geen meter.


Pedofilie onder de priesters, waar is god? Dat is toch niet te geloven?
Wat mij betreft is het katholieke geloof door mensen badacht waarschijnlijk 2015 jaar geleden,  zie de film passion of the christ, enorm aangedikt en overdreven, hoewel het zo natuurlijk wel kan zijn gegaan en later is het allemaal alleen maar om macht en geld gaan draaien, haha als ik nog terugdenk aan die tijden in de kerk, kwam dat mandje weer rond waar iedereen geld op moest leggen, vader gaf je een gulden, die had je al en dan moest het mandje nog komen haha en een uur later bij de snoepwinkel of weer een pakje sigaretten kopen hehe. En god gaf toch geen straf want die was er niet.

Het katholieke geloof is ook niet helemaal waardeloos, een paar goede dingen heb ik wel geleerd die ik straks mijn aanstaande zoon ook zeker mee zal geven, namelijk normen en waarden, en respect hebben voor je medemensen. We zijn per slot van rekening eigenlijk allemaal the same toch?

En zo zijn er nog wel een paar dingen zoals:
Ik geloof niet in god of dat er iets is na de dood, ik denk namelijk dat als je dood bent het hetzelfde is als dat wanneer je slaapt om 4 uur s'nachts met het enige verschil dat je s'morgens niet meer opstaat en geen dromen hebt, alles is zwart klaar stop. Maar dit weet ik natuurlijk niet zeker, dus stel dat er na je dood wel iets is en je voor De God komt te staan. Dan kun je maar beter zorgen dat je hier op aarde een goed leven hebt geleid en goed bent geweest voor je medemens om niet de toorn van deze man/vrouw over je af te roepen.

Zelfmoord plegen lijkt me ook niet erg handig, hij haalt je niet en jij klopt bij hem op de deur, goedemiddag. daarbij het leven word aan je geschonken, en ik vind niet dat je zelf maar moet beslissen om er een einde aan te maken, want als ik wel gelijk heb en er is echt niets krijg je geen tweede kans

Moeilijk onderwerp he, de een gelooft wel en is zelfs heilig overtuigd, en de ander gelooft het wel. Ik ben in ieder geval blij met mijn keuze en help iedereen daar waar ik kan, en natuurlijk in een mand met appels heb je altijd wel een paar rotte, die verwijder je en dan ga je weer verder totdat er natuurlijk iemand is die mijn kist moet gaan dragen, er zullen vrijwilligers genoeg zijn ha.

Bedankt, en een heel fijne dag voor morgen.

Vriendelijk gegroet, Banzaigo

The passion of the christ.regisseur Mel Gibson

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in