Er is een groeiende belangstelling voor 'het paranormale'. Maar is dat nu eigenlijk: paranormaal? Dit is deel drie uit een serie van vier.

Buitenzintuigelijk

Onder het begrip 'paranormaal' vallen onder andere buitenzintuiglijke waarnemingen. Dat is het energetisch waarnemen van bijvoorbeeld geesten, aura's en andere -tot nu toe- onverklaarbare zaken. Ieder mens, of die het wil of niet, heeft paranormale vermogens. Helaas wil niet iedereen ze herkennen of erkennen. De waarnemingen kunnen per persoon verschillen: helderzien, helderhoren, heldervoelen, helderweten en helderruiken zijn alle onderdeel van paranormale waarnemingen. Het zien of horen van geesten, het 'voelen' van niet-stoffelijke entiteiten zijn vormen van paranormale vermogens. Deze vermogens kunnen ontwikkeld worden.

Niet gewend

We zijn het echter niet gewend om ze bewust te gebruiken, want zo worden we niet opgevoed. Paranormaal wordt snel gezien als eng, want veel mensen willen niet weten dat er meer is tussen hemel en aarde. Mediums zijn vaak gespecialiseerd in dergelijke ervaringen maar wat niet moet worden vergeten is dat mediums zo hun persoonlijke manier of specialiteit hebben. Luister naar je gevoel!

Ontwikkelen

Waarom zou je spelen met je paranormale eigenschappen? Door het ontwikkelen van je paranormale vermogens kun je een betere grip krijgen op jezelf en je interactie met je omgeving.

Het helpt enorm als je jezelf, de mensheid, de aarde en het heelal leert bezien als zowel fysieke als energetische realiteiten. Sinds de baanbrekende theorieën van Albert Einstein (die inmiddels voor een deel alweer zijn achterhaald) heeft de wetenschap, de kwantumfysica voorop, aangetoond dat alles om ons heen bestaat uit energie, inclusief wijzelf. De kleine energetische deeltjes die voor het oog onzichtbaar zijn, dragen namen als moleculen, atomen, neutrino's en quarks. En ze zijn onafgebroken in beweging.

Energie

Deze energie gaat nooit verloren. De samenhang tussen de deeltjes onderling gaat op een bepaald ogenblik wel verloren , maar uiteindelijk komen alle deeltjes weer ergens bij elkaar. Mensen zijn dientengevolge energetische wezens. Door gebruik te maken van je 'zesde zintuig' kan je de wisselwerking van de energieën tussen mensen en hun omgeving beter ervaren. Dat is belangrijk om te weten, want deze energieën hebben een grote, maar vaak onderschatte,  invloed op ons gedrag en ons denken. Door meer begrip kan je betere beslissingen nemen waarbij je je meer laat leiden door intuïtie dan door materie en ratio.

Luisteren naar je gevoel gaat op die manier stukken beter.
 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in