Er is een groeiende belangstelling voor 'het paranormale'. Maar is dat nu eigenlijk: paranormaal? Dit is deel 4 en tevens slot van deze serie.

Training

Om je paranormale vermogens te ontwikkelen en toe te passen moet je die trainen, maar hoe kom je er achter waar jouw talenten liggen? Ben je helderwetend of helderziend, en hoe kun je leren beter op je intuïtie te vertrouwen? Er zijn vele boeken en workshops op dit gebied en als je goed focust op wat je wilt, komt het juiste op jouw pad.

Les

Mocht je op les gaan bij iemand, let er dan op dat je niet zomaar alles van die ander accepteert of aanneemt. Blijf kritisch en onderzoek of het ook voor jou werkt. En zorg ervoor dat je die persoon niet op een voetstuk zet. Daar heb jij niks aan, maar die ander ook niet.

Respect

Mensen hebben vaak te veel respect voor mediums of andere spiritueel gevorderden en dat maakt de nieuwkomers kwetsbaar. De een heeft nu eenmaal meer gewerkt met paranormale vermogens dan de ander. Een groot vertrouwen in je eigen kunnen en weten is een belangrijke voorwaarde voor het ontwikkelen van je vermogens. Houd een dagboek, een Book of Shadows, bij van je ervaringen en laat je niet meeslepen door negatieve verhalen, want de door jou daaraan bestede energie trekt het als het ware in de realiteit. Blijf positief en goed geaard met alles wat je doet en je zult zien dat er prachtige ervaringen komen.
 

Oefenen

Hier is een aantal oefeningen om mee te beginnen:

Duo Oefening. Zorg voor een sparringpartner. De één neemt iets in gedachten: een vorm, een vrucht, een kledingstuk, een kleur of  een getal. Die persoon noemen we de 'zender'. Vervolgens stuur je dit beeld in gedachten naar de sparringpartner. Die noemen we de 'ontvanger'. Hij of zij schrijft de indrukken met de bedoeling een zo hoog mogelijke graad van juistheid te bereiken. Het is het beste om in twee verschillende kamers te gaan zitten en een start- en stoptijd af te spreken. Wissel af met elkaar en probeer steeds iets nieuws. Dit lijkt veel op de Zener test.

Individuele Oefening. Deze oefening duurt ongeveer 15 minuten: leg een schrijfblok neer en houdt een pen losjes in je schrijfhand. Ontspan je geest en zeg of fluister: ik wil graag meer informatie over (vul hier je onderwerp in). Wacht rustig af. Neem er de tijd voor. Laat je hand gaan en begin te schrijven wat er in je opkomt, probeer niets te analyseren, gewoon opschrijven, hoe gek het ook mag lijken. Houd de focus op wat je wilt weten en probeer niet meteen te lezen, doe dat pas als je klaar bent. Dan kijk je of het geschrevene betrekking heeft op je vraag. Hieruit kunnen de meest fantastische dingen voortkomen.

Veel plezier!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in