Als je beweert ‘paranormaal’ te zijn gebeuren er soms rare dingen. Mensen keren zich van je af. Of ze vinden je eng. Of wazig.

Niet normaal

Heel vaak gebeurt het dat mensen, die alleen geloven in wat ze kunnen zien en aanraken, achter je rug over je gaan kletsen. Liefst als je zelf niet in de buurt bent! Trek het je niet aan: het is erg moedig om ervoor uit te komen dat je dingen voelt, ziet en meemaakt die niet in een regulier hokje passen. Dat is helemaal niet raar. Daar spreekt kracht uit, lef, karakter. En vooral ook visie. Het zijn de anderen, degenen met de beperkte blik en visie, die niet normaal zijn.

Natuurlijk

Mensen die alleen geloven wat ze zelf kunnen zien gaan dom genoeg voorbij aan het feit dat het menselijk oog maar een zeer beperkt deel van het licht kan zien. Infrarood, Ultraviolet en bijvoorbeeld Röntgenstralen kunnen door onze ogen niet worden waargenomen. Bovendien zijn mensenogen zó ontzettend onnauwkeurig, dat vrijwel elk dier tien keer beter ziet dan wij!

Ook veel geluiden kunnen mensen helemaal niet horen, zoals subsonische geluiden van olifanten: die gaan volledig aan ons voorbij. Ook de hoogtonige geluiden van dolfijnen, walvissen, vleermuizen en vele andere dieren zijn voor ons totaal onhoorbaar. Wat voor dieren heel natuurlijk en normaal is zou voor een gemiddeld mens onmogelijk en onbegrijpelijk zijn. Dus wat is dan normaal, en voor wie dan?

Pseudonormaal

Als je in een goedgekeurd clubhuis (kerk) met onzichtbare wezens spreekt, fluistert of mediteert wordt dat zeer normaal gevonden. Maar ik noem dat: pseudonormaal. Want de acceptatie van dat gedrag is gedurende vele honderden jaren afgedwongen en ingeramd middels moord en doodslag, geweld en bedreiging. Welke oorlog is er ooit uit naam van de duivel begonnen? Ik ken er niet één. Uit naam van het geloof zijn er echter al miljoenen mensen verkracht, gemarteld en vermoord. Kennelijk is dat niet raar. Even praten bij de grafsteen of de urn van je overleden dierbare is dan weer wel OK. Vanaf je geboorte wordt je gedwongen om bij ‘de club’ te gaan middels een onvrijwillige doping (gewoon zout water, maar dan ingestraald door een man in een jurk). En als je niet meer wil meedoen met die club mag je hun hiernamaal niet in. Alsof aardbewoners daar iets over te zeggen zouden hebben. En dat is dus helemaal niet normaal.

Abnormaal

Denken dat je juist handelt als je anderen uit naam van jouw overtuiging, welke die ook is en op welke wijze dan ook, de dood injaagt wordt door grote groepen mensen geaccepteerd. Afijn, kijk maar naar het NOS journaal. Die beelden krijgen we helaas vaak genoeg voorgeschoteld. Als het maar niet te schokkend is. Dan vinden we dat weer abnormaal. Eigenlijk is dat dan op zich weer abnormaal!

Paranormaal is normaal

Mensen met paranormale gaven hebben vaak een zeer objectieve houding ten opzichte van de wereld. Meestal worden ze als 'Zacht eitje' afgeschilderd. Of als 'Geitenwollensokken figuur'. En dat is totaal onterecht, onverdiend en ongewenst.

Vanuit de paranormale overtuigingen van deze mensen is nog nooit een oorlog gestart. En heel erg vaak komen paranormaal begaafde mensen op voor de zwakkeren in de samenleving, zonder enige vorm van winstbejag. En dat zouden we heel normaal moeten vinden. Maar paranormaal wordt abnormaal gevonden. Jammer: paranormaal is het normaalste wat er is.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in