Snowboarders rebelleerden tegen het chiquere skiën, en skiërs konden de nieuwe cultuur op de hellingen niet accepteren. De twee culturen stonden in diverse opzichten tegenover elkaar: hoe ze praatten, hun manier van doen en hun kledingstijl.

 

""

Cultuur voorbeelden subcultuur

Snowboarders gingen als eersten met de punk mee en later dosten ze zich uit als hiphoppers. Ze introduceerden ook woorden as ‘dude’, ‘Shred the Gnar’ en ‘gnarly’ in de snowboardcultuur.

De subcultuur van het snowboarden legde een verband tussen de stad en de stadse stijlen in de sneeuw en verplaatste de skateboard- en surfcultuur naar de sneeuwhellingen. Aanvankelijk werden de snowboarders vooral bestempeld als ‘lui, punk, armoedig, stoners, onruststokers’, zoals iedereen die met surfen of skateboarden te maken had. Dat soort stempels zijn inmiddels achterhaald.

Snowboarders were the first to embrace the punk and later on they got into the hip-hop attire. They also introduced the words like "dude", Shred the Gnar" and "gnarly" to be used in snowboarding culture.

Snowboarden werd een sport die wereldwijd door velen beoefend werd en supporters kreeg, en zo’n grote gemeenschap laat zich moeilijk stereotyperen. Dat die stereotiepen aan het verdwijnen zijn komt doordat de sport gangbaarder is geworden en zelfs beroemd.

Snowboarders en skiërs zijn aan elkaar gewend geraakt en kunnen nu beter met elkaar opschieten en elkaar respecteren op de sneeuwhellingen. Met de samenstelling van het wintersportende publiek veranderen ook de stereotypen.

Zeven hindernissen tijdens het snowboarden

Hier zijn 7 hindernissen om rekening mee te houden als je je eigen weg naar succes uitstippelt:

1.   Overwin de angst om te falen

 Falen betekent voor sommigen vernedering en verlies aan zelfrespect. Maar als je je ten doel stelt datgene waar je het beste in bent goed uit te voeren, dan voel je je goed over jezelf ook al kom je niet op de eerste plaats.

2.   Overwin de angst voor succes 

Het vertrouwen dat je perfect kunt presteren brengt je soms in de positie om je doel te bereiken.

3.  Overwin de angst voor de concurrentie

Wedstrijdzenuwen zijn een heel gangbare angst. De schaatser Apolo Ohno was competitie gewend en moest zijn eigen onzekerheid overwinnen om kampioen te worden, zowel in het shorttracken als op de dansvloer.

4.  Overwin de angst voor risico’s

Om ware Olympische kampioenen te worden moeten sporters hun angsten voor alles overwinnen en zich alleen op het goud concentreren.

5.   Overwin de angst voor pijn

je zult door je eigen fusieke of emoptionele pijn heen moeten om je doelen te bereiken. Onthoud dat je heel vastbesloten moet zijn om ondanks tegenslagen succes te hebben.

6.   Overwin je angst voor verandering 

Vanwege het slechte weer in Vancouver moesten verschillende nummers worden uitgesteld en raakte het programma in de war. De sporters moeten zich psychisch aanpassen aan de veranderen en steeds klaarstaan voor de wedstrijd.

7.   Overwin je angst voor plezier

Ook al zit je midden in een wedstrijd, vergeet nooit om er ook van te genieten.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in