Twitter is niet meer weg te denken van internet. Dit social media platform wint meer en meer aanhangers. Je kunt er prima op de hoogte blijven van het wel en wee van je familie, vrienden en collega's, maar je vindt er ook interessants 'tweets' van beroemdheden. Maar wie is nu echt de moeite waard om te volgen? Veel beroemdheden gebruiken Twitter alleen om wat mededelingen te doen. Of ze hebben zich aangemeld op Twitter maar schrijven nooit iets. Saai! Een serie artikelen over leuke twitteraars met deze keer: sportmannen.

Een paar aanraders voor jou om in je lijstje "following" te zetten:

Sportmannen

@tonyhawk

Met 2,5 miljoen volgers is Tony Hawk één van de grotere sporthelden op Twitter. Tony is een beroemd skateboarder. Hij twittert graag. Begin 2009 gebruikte hij Twitter om een speurtocht te organiseren voor zijn volgers. Hij maakte via Twitter bekend dat hij een aantal skateboard decks mét handtekening had verstopt in steden in de Verenigde Staten. Na het startsein gaf hij op Twitter hints waar de decks zich bevonden. In een paar dagen tijd verdubbelde zijn aantal volgers. Een paar recente leuke tweets:

  • "Customs at LAX: Your name looks familiar. Are you that oldest skateboarder guy?" (Controlepost op het vliegveld van Los Angeles: Je naam komt me bekend voor. Ben jij die oude skateboarder?).
  • "To those asking: my profile photo is a picture of me in my back alley taken by my sister Lenore in 1978". (Voor degenen die er naar vragen: mijn profielfoto is een foto van mij in de straat achter ons huis, genomen door mijn zus Lenore in 1978).

@sneijder101010

Dit is het account van de voetballer Wesley Sneijder. Wesley heeft ruim 100.000 volgers op Twitter en spreekt hen zowel in het Nederlands als Engels toe. Wesley was begin mei 2011 erg bezig met zijn aantal volgers: "Hi everyone, I am really close to the 100,000 followers! Enjoy the evening.. Miss my beautiful wife @YolanteCabau 3 more weeks to go" (Hallo allemaal, ik heb bijna 100.000 volgers. Een fijne avond gewenst. Ik mis mijn mooie vrouw @YolanteCabau nog 3 weken te gaan). Als je Wesley volgt, ben je dus ook meteen op de hoogte van het wel en wee van Yolanthe Cabau van Kasbergen. Hoef je geen roddelbladen meer te kopen.

@marktuitert

Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert heeft bijna 25.000 volgers. Hij is een actief twitteraar. Rondom de lancering van zijn boek in maart 2011 vraagt Mark zijn volgers: "1.000 handtekeningen zetten vandaag! Degene die raadt hoe lang ik daar over doe, stuur ik een boek!". Een paar uren later twittert hij: "Hoppa klaar. In 1uur43minuten20seconden. En 2 winnaars!". Hij feliciteert zijn 2 volgers die heel dicht bij de goede tijd zaten en twittert: "Ik schrijf er wat voor jullie in!".

@andy_murray

Andy Murray heeft humor. Deze tennisser uit Schotland heeft 380.000 volgers die waarschijnlijk regelmatig met een glimlach op hun gezicht zijn 'tweets' lezen:

  • "There's just been a powercut in the restaurant. Probably a good thing so we don't need to see what we are eating" (Er was net een stroomstoring in het restaurant. Misschien maar goed ook, hoeven we niet te zien wat we eten).
  • "I think the 5 minute warm up is a pointless rule anyway. Imagine boxers trading a few blows before the bell!" (Ik vind de warming up van 5 minuten een onnodige regel. Stel je voor dat boxers een paar klappen uitdelen voordat de wedstrijd begint!).

Zit je idool hier niet tussen?

Er zijn nog veel meer bekende sportmannen op Twitter te vinden: @THE_REAL_SHAQ, @andyroddick, @erbenwennemars, @lancearmstrong, @mvdweijden, @rintjeritsma, @RvN1776, @RyanBabel, @RGUpdate en nog veel meer.

Hoe weet je zeker of het "de echte" is?

Twitter geeft een 'tag' aan accounts van beroemdheden. Achter de naam van de persoon staat een blauw tekentje met daarin een wit vinkje. Deze accounts zijn geverifieerd door Twitter. Hou er rekening mee dat Twitter niet alle bekende Nederlanders kent of herkent.

Andere artikelen over interessante twitteraars

Modellen en ontwerpers

Zangers en zangeressen

Politici

Parodieën op beroemdheden

Cabaretiers

www.twitter.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in