Een aantal essentiele tips voor maximaal resultaat. Alhoewel deze tips misschien simpel lijken, zijn er veel mensen die zich er niet aan houden en zich daarom afvragen waarom ze niet groter en sterker worden

Wil jij meer spiermassa hebben? Dan is krachttraining verreweg de beste manier, maar dan moet je het wel op de juiste manier doen! Als je snel meer spiermassa wilt opbouwen, lees dan door. In dit artikel zal ik je een aantal handige tips geven over hoe je het meest optimale resultaat uit jouw training kan halen!

Goed begin is het halve werk

Het begint allemaal met een gezond ontbijt. Door te beginnen met een flinke maaltijd voorzie je je lichaam gedurende het begin van de dag van bouwstoffen. Waarom is dit belangrijk? Aangezien je lichaam gedurende de nacht geen voedsel heeft gehad zal het vet en spiermassa om gaan zetten in energie. Dit moet je zo snel mogelijk voorkomen door een goede maaltijd tot je te nemen!

Maar het eindigt niet alleen bij een goed ontbijt. Het is belangrijk dat jouw lichaam gedurende de hele dag voorzien is van belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten. Het is daarom aan te raden in plaats van 3 grote maaltijden (ochtend, middag en avond), 6 kleinere maaltijden gedurende de dag te eten. Hierdoor zal je lichaam nooit zonder bouwstoffen zitten en kan het optimaal jouw spieren herstellen.

Het belang van een goed trainingsschema

Kies jou fitness oefeningen goed uit. Het is belangrijk dat je een goed trainingsplan opstelt en je hier vervolgens ook aan houdt. Sommige oefeningen kunnen namelijk gevaarlijk zijn (vooral als beginner) en diverse klachten veroorzaken. Begin daarom met de makkelijkere oefeningen zoals bankdrukken en bouw het langzaam uit naar andere oefeningen.

Uiteraard wil jij tijdens het trainen tot het randje gaan en jezelf steeds verder pushen, maar doe dit altijd veilig! Vraag aan iemand of hij bij jou wil blijven, zodat hij het gewicht kan overnemen indien je het echt niet meer volhoudt. Je wilt niet onder een zwaar gewicht terecht komen!

Gebruik losse gewichten in plaats van machines

Je hebt absoluut geen dure en ingewikkelde machines nodig om je spieren te trainen. Nee, het is zelfs beter om losse gewichten te gebruiken!

Waarom zijn losse gewichten beter? Losse gewichten stimuleren je gehele zenuwstelsel, doordat je gehele lichaam moet werken om gebalanceerd te blijven. De omliggende spieren moeten harder werken. Bij een apparaat is er vaak maar een rechtlijnige beweging mogelijk, waardoor je lichaam niet hoeft te werken om gebalanceerd te blijven.

Ga jezelf niet vergelijken met anderen

Laat je ook niet beïnvloeden door vrienden die stoer doen met het gewicht dat ze gebruiken tijdens het traininen. Houd je aan het gewicht dat voor jou geschikt is en bouw het langzaam op. Je hebt er niets aan als je te zware gewichten gaat gebruiken, slechts om 'erbij te horen'! Jouw training zal daardoor wellicht niet optimaal zijn, doordat jouw hele lichaam zal moeten werken in plaats van alleen de spieren die je traint. En de kans op blessures is groter!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in