Wil je afvallen? Zorg er dan voor dat je gaat sporten en bewegen. En nee, dit hoeft je geen tientallen euro's per maand te kosten voor een fitnessabbonement. Sporten en bewegen kan iedereen en het kan heel leuk zijn. Als je maar iets gaat doen waar je zelf plezier aan beleeft.

Afvallen is eigenlijk heel simpel, zorg ervoor dat je minder kcal inneemt dan je verbruikt op een dag. Sporten zorgt ervoor dat je meer kcal verbruikt en dat je dus ook meer mag eten of sneller zult afvallen. Hierdoor is het dus zo goed om te gaan sporten of bewegen tijdens een dieet of een afvalpoging.

Sporten kan altijd en overal. Ga bijvoorbeeld beginnen met hardlopen. Op internet kun je allemaal trainingen zoeken voor beginners. Hierdoor kun je het rustig opbouwen en steeds langere afstanden gaan lopen. Vindt je het niet leuk om alleen te sporten? Vraag dan een vriend of vriendin om mee te gaan of doe eens een proeftraining bij een vereniging. Het voordeel van met iemand anders lopen is dat je meestal gemotiveerder bent en ook minder snel af zult zeggen (bijvoorbeeld bij slecht weer of een slecht humeur).

Niet zo'n sportfanaat? Niet getreurd, je hoeft geen topsporter te zijn, zelfs de simpelste dagelijkse verbeteringen kunnen al helpen. Ga met de fiets boodschappen halen, in plaats van met de auto. Neem de trap in plaats van de lift. Al deze kleine dingen zullen ervoor zorgen dat je op een dag meer kcal gaat verbranden.

Een wandeling of een stukje fietsen is ook een heel goed idee. Het kost bijna geen inspanning (je gaat er niet van zweten, je hartslag gaat niet tekeer), maar ondertussen verbruik je wel energie en het zorgt ook nog eens na ontspanning. Probeer het eens uit na een dag hard werken of studeren. In plaats van te gaan hangen voor de tv, neem je nu eens een wandeling. Wedden dat je je stukken beter zult voelen?

Sporten en bewegen kan iedereen dus. Maak het jezelf niet te moeilijk, stel niet te grote eisen. En kies dingen uit die je leuk vindt. Als je elke dag gaat fietsen, maar je vindt het niet leuk, dan is de kans heel groot dat je het niet vol gaat houden. En als je iets doet wat je leuk vindt, beleef je er en plezier aan en je kilo's ben je sneller kwijt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in