We hebben allemaal wel een keer gehoord van het spel weerwolven. Een groep mensen samen, met een paar mensen die de rest moet vermoorden. Weerwolven is altijd een klassiek kaartspel geweest om met familie en vrienden te spelen als je allemaal bij elkaar bent. Online is weerwolven altijd moeilijker te spelen, omdat je niet de kleine geluidjes op kunt pikken van iemand die mensen aanwijst in de nacht. Nu is er een spel waar dit wel kan: Among Us. Een spel over een groep astronauten die taken op hun schip moeten volbrengen om te overleven en een alien, vermomd als astronaut, die ze moet vermoorden.

Jouw taken als astronaut

Als astronaut moet je verschillende taken en puzzels rondom het schip verrichten. Dit zijn taken zoals zorgen dat het schip op koers ligt, meteorieten die rondom het schip vliegen kapot schieten, of het vuilnis weggooien. Zodra alle astronauten al hun taken hebben volbracht, dan hebben zij gewonnen. Wanneer een astronaut dood is, omdat de alien hem heeft vermoord, kan hij als spook nog wel zijn taken volbrengen. Hierdoor kan het team nog steeds winnen, ook al zijn er een paar teamgenoten niet meer bij.

Pas op voor de alien

Als alien heb je maar één taak: de andere astronauten vermoorden. De alien ziet eruit als een gewone astronaut, maar deze kan alleen geen taken volbrengen. Wat de alien wel kan, is door de ventilatieschachten in het schip snel van de ene naar de andere kant reizen. Ook kan hij bepaalde functies in het schip saboteren, waar de astronauten snel naar toe moeten om het te repareren. Zonder dat de anderen ontdekken wie de alien is, is het de bedoeling dat je doorgaat tot er geen meerderheid aan astronauten meer over blijft. Dan heb de alien gewonnen.

Stemmen op de bedrieger

Taken volbrengen of de anderen vermoorden is niet de enige manier hoe je het spel kan winnen. Elke keer als er een lichaam gevonden wordt kun je deze aangeven. Zodra iemand een gevonden lichaam aangeeft, of op de nood-vergadering knop duwt, gaat het spel op pauze. Dan kunnen mensen zichzelf verdedigen door te praten. Dan kun je vertellen wat je aan het doen was, of iemand aanklagen. Na de eerste fase praten kunnen alle deelnemers, zowel astronauten als de alien, stemmen op wie zij denken dat de alien is. Als de alien eruit gestemd wordt hebben de astronauten gewonnen. Als de alien er nog in zit, gaat het spel weer door, tot de volgende vergadering of tot een team zijn taken heeft volbracht.

Among Us is een van de populairste spellen op Steam tegenwoordig. Steam is een platform waar je je spellen kunt kopen, opslaan en downloaden op welke computer je ook inlogt. Als je meer wil weten over wat Steam is, hoe het werkt en wat je ermee kan, lees er dan meer over in dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in