Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: videospellen zijn razend populair. Zo worden videospellen zoals Fortnite en Minecraft dagelijks nog door miljoenen mensen gespeeld. Met de ontwikkeling van het internet zijn digitale spellen ook steeds populairder geworden. Vooral op de computer kun je spellen tegenwoordig makkelijk digitaal kopen. Geen CD’s meer nodig, slechts een internetverbinding is goed genoeg. Steam is een van de grootste online marktplaatsen voor computerspellen, maar ook meer dan dat.

Een verzamelpunt voor al je games

Steam is niet alleen een online winkel. Steam is een te downloaden programma voor je computer. Je logt dan in met je account en dit is waar al jouw toekomstige spellen opgeslagen kunnen worden. Alle spellen die je koopt worden hier in jouw bibliotheek opgeslagen, waar je ze kunt downloaden wanneer je maar wil. Steam houdt bij hoeveel uur je het spel hebt gespeeld in totaal, en of je verschillende prestaties in het spel hebt voltooid. Wil je een keer een ander spel spelen? De-installeer je spel dan en download een andere. Je spel staat online opgeslagen en eenmaal gekocht is het voor altijd van jou. Naast alleen je spellen verzamelen bied Steam ook de optie aan om vrienden te maken. Dan kun je bij elkaar kijken welke spellen iemand speelt op het moment, maar ook online chatten. Er zijn zelfs forums per computerspel, waar mensen hun vragen en herinneringen kunnen delen met andere spelers.

De Steam Store

Maar zoals we al noemden, kun je je spellen ook kopen via Steam. Steam heeft hier hun winkel voor, ingebouwd in de app. Hier worden duizenden spellen aangeboden, van populaire spellen zoals Fifa en Call of Duty, tot minder bekende spellen, zoals Shovel Knight. Zodra je de Steam Store betreed wordt je begroet met de startpagina. Hier worden de spellen die op het moment populair zijn aangegeven, maar is er ook een persoonlijke lijst. Deze lijst is uniek voor iedereen, gebaseerd op spellen die je leuk vind of onlangs veel hebt gespeeld.

Als je een spel hebt gevonden dat je leuk lijkt, kun je op de pagina van dit spel ook zien wat andere mensen van het spel denken. Mensen die het spel hebben gekocht kunnen een beoordeling achter laten, waarin zij kunnen schrijven wat ze er van vonden. De beoordeling geeft ook aan hoelang de mensen het spel hebben gespeeld. Dan kun je meteen zien of het iemand is die het spel goed kent, of iemand die het eerste level misschien al te pittig vond.

Steam is een enorm populair programma dat mensen over de hele wereld met elkaar in contact brengt door hun liefde voor videospellen. Speel met mensen, maak nieuwe vrienden, deel je wilde theorieën over het verhaal van het spel en zie je collectie groeien met elke aankoop die je doet. Steam is een veilige online winkel, maar als je een keer iets van een onbetrouwbare site download, lees dan hier over manieren om jezelf te beschermen tegen virussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in