Dinosaurussen. Of je er nou veel vanaf weet of niet, je hebt ze vast wel een keer gezien. Niet in het echt natuurlijk, want ze zijn er al lang niet meer. Maar wat nou als ze nog steeds rond zouden lopen? Zou jij ze in een dierentuin kunnen houden? Dat was het idee van de film Jurassic Park, uit 1993. In 2016 kwam de moderne versie, Jurassic World uit en wakkerde het de droom van dinosaurusparken weer op. Twee jaar later werd het spel Jurassic World Evolution uitgebracht. Een spel waarin jij een park moet ontwerpen en openhouden met tientallen verschillende dinosaurussen in plaats van dieren. Je moet zorgen dat je gasten het leuk hebben maar dat is lang niet alles waar je op moet letten.

Hou je park en je personeel tevreden

Het spel is een simulatie van een park regelen. Je moet dus opletten op de vragen van je gasten. Heb je genoeg restaurants? Misschien heb je een extra toiletgebouw nodig, of moet je meer personeel aannemen bij een van je populaire snackbars. Jij bent verantwoordelijk voor het plezier van je gasten. Naast je gasten moet je ook je personeel helpen. Zo zijn er drie takken van je personeel; het onderzoeksteam, het entertainmentteam en het veiligheidsteam. Elk team zal je verschillende opdrachten geven. Een opdracht voor een team afmaken zal dat team blij maken, maar de andere teams teleurstellen. Pas goed op met een team te vaak teleurstellen, want misschien saboteren ze wel de stroom op een moment dat je die het hardst nodig hebt. Balanceer je reputatie bij de teams, terwijl je de klanten tevreden houdt. Maar de mensen zijn niet het enige waar je voor op moet passen.

Breng levende dinosaurussen in je park

Het belangrijkste onderdeel van een dinosauruspark is natuurlijk de dinosaurussen zelf. Zo kun je teams op zoek sturen naar fossielen en deze onderzoeken tot je genoeg hebt verzameld om een dinosaurus tot leven te brengen. Maar zodra deze levend is moet je het natuurlijk ook tevreden houden. Zo kun je bij elke dinosaurus zien of ze comfortabel zijn in het gebied waar je ze rond laat lopen. Als het gebied niet naar wens is, moet je deze aanpassen naar hun vereisten, voordat de dinosaurus boos wordt en door de hekken gaat proberen te breken. Daarnaast moet je ook zorgen dat je dinosaurussen niet ziek worden en dat je ze kan verdoven en verplaatsen wanneer er toch een weet te ontsnappen. Wanneer een dinosaurus ontsnapt moet je je gasten in veiligheid brengen en zorgen dat de omheining van het gebied gerepareerd is voordat je de dinosaurus terug kunt zetten.

Wil je zelf tussen de dinosaurussen lopen, maar dan in het wild? Probeer dan eens het spel ARK: Survival Evolved, een overlevingsspel op een eiland met wilde dinosaurussen, waar je wilde dinosaurussen kunt temmen en over het eiland kan heersen. Lees er in dit artikel meer over!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in