Veel mensen, bedrijven en celebrities gebruiken de cloud om documenten op te slaan en te beheren, maar je zult weinig IT’ers tegenkomen die hiermee werken. 

IT’ers zijn server huggers

IT’ers zijn niet erg enthousiast over de cloud, omdat je het al snel als externe opslag kan gebruiken. Dat is lekker gemakkelijk, maar dat vergroot ook de krans dat gevoelige informatie gaat lekken. IT’ers willen hun data graag heel dicht bij zich hebben en de cloud staat al veel te ver weg. In 2011 is de term ‘server hugger ofwel server-omhelzer in het leven geroepen door onderzoeksbureau Forrester. Met deze term wordt er gerefereerd aan de voorzichtige IT’ers die zijn data altijd het liefst dicht in de buurt wil hebben. Ze zijn voorzichtig en vinden het al veel te riskant om hun gevoelige data op te slaan in een cloud op een externe server. Na de gelekte naaktfoto’s van de celebrities die ook in een cloud waren opgeslagen blijken de IT’ers toch wel gelijk te hebben. 

Gehackte naaktfoto’s van celebs

Een kleine greep uit de celebs waarvan naaktfoto’s zijn gelekt uit een cloud, zijn Rihanna, Kate Upton, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian en Amber Heard. Heard is de verloofde van de wereldberoemde acteur Johnny Depp en tevens een beroemde actrice. De 28-jarige actrice had helaas ook naaktfoto’s van haar telefoon opgeslagen in een cloud, waarna ze gehackt is. We horen de IT’ers op de achtergrond al zeggen ‘ik zei het toch’. Op de niets-verhullende kiekjes is te zien hoe ze met ontbloot bovenlichaam poseert voor de spiegel. Op een andere foto is te zien hoe ze een tekst op een wit blad voor haar ontblote bovenlichaam hield. Hierop was een sexy boodschap voor haar aanstaande (gelukkig voor haar aanstaande) geschreven. Ook Gabrielle Union moest eraan geloven. Het zal erg gênant zijn geweest voor ze, want ook zij zijn maar gewoon mensen die ook nog een klein stukje privé willen houden. Opvallend aan deze lek was dat er alleen maar naaktfoto’s van vrouwelijke beroemdheden zijn gelekt. De mannelijke celebs kunnen zich beter maar vast opmaken voor een nieuwe lek, want het lijkt erop dat die er hoe dan ook aan gaat komen. 

Steeds groter wordende informatiestromen

De cloud is ontstaan, omdat de informatiestromen hard toenemen. Zo hard, dat we nieuwe oplossingen moeten zien te bedenken om al die informatie op te slaan en te verwerken. De cloud lijkt daar een goede oplossing voor te zijn, maar over het algemeen genomen ziet de IT-professional het niet zo rooskleurig in, blijkt uit onderzoek dat is gehouden door iron Mountain. Iron Mountain is een internationale informatiemanager waar enkel de beste IT’ers uit verschillende landen worden gevraagd. 

Bedrijfsleven

Ook in het bedrijfslever wordt er veel gebruik gemaakt van de cloud, maar niet elk bedrijf vindt dit veilig genoeg. Zo is er een grote Nederlandse dienstverlener die zegt het zich niet te kunnen veroorloven als er data lekt. Daarom kiest hij ervoor om de gegevens van klanten op te slaan in een dms, dat misschien wel wat meer geld kost, maar wel veiliger is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in