Sociale netwerksites zijn tegenwoordig erg populair. Nederland telt al bijna vijf miljoen Facebook-gebruikers. Nu is er Google+ voor iedereen die het leuk vindt om met anderen in contact te komen.

Google+""

Google+ is het nieuwste sociale netwerk van dit moment. Na Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter is er nu Google+ met nog meer mogelijkheden. In juni 2011 is Google+ van start gegaan met een testversie waar alleen genodigden zich voor konden aanmelden. Vanaf woensdag 21 september is Google+ van start gegaan voor het brede publiek. Iedereen kan nu een profiel aanmaken. Google+ wordt nu nog weergegeven in de bètaversie. Dit houdt in dat Google+ in de opstartfase is. Je kunt dus nog tegen technische problemen aanlopen. De website is volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe toevoegingen. 

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar van het project Google+ is Vic Gundotra. Hij is geboren op 14 juni 1968 en is in 2007 in dienst getreden bij Google. Voordat hij bij Google begon, werkte hij (vanaf 1991) bij Microsoft waar hij is doorgegroeid tot algemeen directeur.  

De blauwe pijl

Wanneer je de website www.google.nl bezoekt, verschijnt er een blauwe pijl naar de linker bovenkant van je scherm. Daar staat +Jij. Als je daarop klikt, kun je een profiel bij de sociale netwerksite aanmaken. 

Wat is er nieuw?

Naast het contact houden met je vrienden, familie, collega's en kennissen, kun je bij Google+ ook mensen volgen die niet bij je contactpersonen staan. Je hoeft niet eerst 'een vriend' te zijn om diegene te kunnen volgen. Bij Google+ is het ook gemakkelijker dan bij Facebook om je contactpersonen in te delen naar verschillende kringen (vrienden, familie, collega's enzovoort). 

""

 

 

 

 

 

 

 

Sparks

Bij Sparks zoekt Google+ automatisch naar filmpjes en artikelen die voor jou interessant kunnen zijn. Zo hoef je hier zelf niet meer naar te zoeken en kun je gelijk beginnen met kijken en lezen. 

Hangouts

Met Hangouts kun je videogesprekken voeren met maximaal tien personen tegelijk. Bovendien is er de mogelijkheid om, met een Android 2.3 telefoon of hoger met camera aan de voorkant, een dergelijk videogesprek bij te wonen. 

Chat

Bij de chat van Google+ kun je behalve afzonderlijk met een persoon te chatten, de chat omzetten in een groepschat zodat je met z'n allen kunt praten. Zo wordt het gemakkelijk om snel met je vrienden te overleggen in welk restaurant jullie gaan eten. 

Onderweg

Zelfs als je onderweg bent, kun je via je smartphone of tablet volop gebruik maken van alle mogelijkheden van Google+.

+1

Met de +1 knop kun je een waardering geven aan een artikel. Iedere keer dat iemand op de +1 knop klikt, krijgt dat artikel, bericht, foto of video er een waardering bij. Deze knop is te vergelijken met de 'vind-ik -leuk'-knop van Facebook. 

Aantal bezoekers

Het aantal bezoekers van de website van Google+ stijgt iedere dag. Volgens Amerikaans onderzoek was het aantal bezoekers in de week van 26 september, 15 miljoen. Daarmee kwam Google+ in de top 10 van de sociale netwerksites. Facebook staat bovenaan de top 10 met 1,8 miljard bezoekers. Uit een ander onderzoek is gebleken dat Google+ nu al 50 miljoen leden telt. Dit is veel meer dan toen andere sociale netwerksites net begonnen. Nu is het afwachten of Google+ het kan waarmaken en het net zo'n succesvolle site wordt als dat van de concurrenten.  

https://www.google.com/intl/nl_ALL/+/learnmore/
http://en.wikipedia.org/wiki/Vic_Gundotra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in