Na het razende succes van de film ‘Mad Max; Fury Road’ uit 2015, waren fans wereldwijd aangenaam verrast dat er een videospel van uit zou komen. Het spel, Mad Max, dat ook in 2015 uitgebracht werd, werd enorm positief ontvangen. Tegenwoordig is het spel nog altijd enorm goed te spelen, maar minder bekend dan het was. Maar wat voor spel is Mad Max nou eigenlijk, en hoe past het in het verhaal?

De verhaallijn

Het spel Mad Max speelt zich af na de gebeurtenissen van de film Mad Max; Fury Road. Max wordt overvallen en van zijn auto beroofd, maar samen met een ervaren automonteur weten ze een oude auto op te knappen en proberen ze zijn auto terug te stelen van de tiran die de streek regeert. Het speelt zich af in een post-apocalyptisch landschap, vol met zanderige duinen en kapotte gebouwen, verloren in de tijd. Tijdens zijn tocht om de tiran te verslaan sluit Max zich aan bij verschillende verzetsstrijders, die hem kunnen helpen zijn auto te verbeteren en hem een grotere kans te geven in zijn toch.

Verbeter je auto

In de wereld van Mad Max is je auto je belangrijkste bezit. Zo kun je ermee het landschap ontdekken, maar ook je vijanden van de weg af rammen. Je auto is niet alleen om te rijden, maar het is ook jouw manier om te vechten tegen de tiran en zijn onderdanen. Je auto kun je uitrusten met een haak om gebouwen kapot te trekken, kisten te openen, of om de deur of wielen van een andere auto af te trekken, zodat je de bestuurder kunt verwonden. Ook kun je explosieven ermee afvuren, zodat je meer schade toe kunt brengen aan je vijand. Naast wapens kun je je auto ook verbeteren, met betere motorblokken, betere wielen, of juist stekels op je auto zodat de vijand er niet op kan springen.

Ontdek het vernietigde landschap

Met je auto kun je het landschap verkennen. In het landschap zijn veel dingen te vinden, maar nog veel meer dingen te vernietigen. Vernietig wachttorens en grote, metalen, vogelverschrikkers om de invloed van de tiran tegen te werken. Ook zijn er kampen waar je binnen kunt dringen en vechten met de onderdanen van de tiran, om deze kampen over te nemen. Hoe meer dingen je vernietigd en overneemt, hoe meer de verzetsstrijders je kunnen helpen met je strijd tegen de tiran. De wereld is enorm groot, met veel verassingen verstopt in alle hoeken van het land. Neem het op tegen alle groepen die de tiran steunen, bevrijd de mensen van de onderdrukking en neem terug wat van jou was. Durf jij het aan?

Wil je ook een grote wereld verkennen, maar ben je meer fan van dinosaurussen dan van auto’s? Of wil je liever je eigen forten bouwen in plaats van forten overnemen? Lees dan dit artikel over ARK: Survival Evolved, een spel waar je moet overleven in een wereld vol dinosaurussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in