Videospellen zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende genres. Zo zijn er racespellen, puzzelspellen en nog veel meer. Een van die vele opties, zijn overlevingsspellen. In deze spellen neem je het, vaak in je eentje, op tegen de hele wereld en moet je zo lang mogelijk proberen te overleven. Een van de spellen die sinds kort weer hoog aangeschreven staat is ARK: Survival Evolved. Maar wat is ARK nou precies voor een spel en wat maakt ARK uniek van andere spellen?

Ontdek de wereld

ARK: Survival Evolved is een overlevingsspel waarbij de speler wakker wordt op een groot eiland. Zonder te weten hoe je er terecht bent gekomen, of waar je vandaan komt, moet je snel beginnen met de wereld te ontdekken en spullen te verzamelen om te overleven. Zo kun je een kleine hut maken om te starten, maar kun je, naar mate je verder komt, ook grote stenen kastelen bouwen om jezelf te beschermen. Jezelf beschermen is namelijk zo makkelijk nog niet, omdat hier op het eiland dinosauriërs rondlopen. Van kleine beesten zoals de dodo, tot grote beesten zoals de Tyrannosaurus-Rex, alles loopt rond op het eiland en niet alles is altijd even vriendelijk.

Temmen en rijden

Dat het eiland vol zit met dinosauriërs is niet altijd een last. Juist het tegenovergestelde! De meeste beesten kun je namelijk temmen op verschillende manieren. Sommige beesten moet je verdoven en eten geven, anderen moet je rustig voeren als ze rondlopen. Zodra je een beest getemd hebt kun je er een zadel voor maken en kun jij rondrijden op je favoriete dinosaurus. Zo kun je andere beesten verslaan op de rug van een Tyrannosaurus-Rex, of kun je het eiland overvliegen op de rug van een Pteranodon. Het temmen van beesten kan je enorm helpen met het overleven, want de meeste dinosauriërs zijn beter in het verzamelen van verschillende materialen dan jijzelf. Maar pas wel op; niet alle beesten geven zich zo gemakkelijk gewonnen.

Samen sta je sterk

ARK: Survival Evolved is een groot spel en soms ook erg moeilijk. Soms is een extra paar handen, of tanden, net wat je nodig hebt. Dat kan gelukkig ook! ARK kun je ook online spelen. Nodig wat vrienden uit en begin op een online server jullie avontuur. Zo kun je een stam vormen en deel je je spullen en getemde dinosauriërs met elkaar. Samen kun je het dan opnemen tegen de rest van de natuur, of zelfs andere stammen. Tem de sterkte beesten en versla de andere stammen, om de grootste en machtigste stam op de server te worden. Door middel van chatberichten en praten in het spel kun je met andere mensen communiceren, ook buiten jouw stam.

ARK: Survival Evolved is een groot spel, met ondertussen ook al veel uitbreidingen. Elk met zijn eigen uitdagingen en nieuwe wereld en beesten om te ontdekken. Het spel is te koop op online platformen zoals Steam op de computer, maar ook op de Playstation en Xbox kun je het spelen. Wil je meer weten over het plaform Steam? Lees dan dit artikel over wat Steam nou precies is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in