Door de vele aanbieders is het niet altijd gemakkelijk om het juiste internet abonnement af te sluiten. De prijs/kwaliteit verhouding wil nog wel eens sterk afwijken als we aanbieders met elkaar vergelijken. Het internet abonnement zorgt voor vaste kosten en dus moet men zorgen dat het juiste abonnement gekozen wordt. Hieronder 5 tips om daarbij te helpen.

1. Kabel internet in combinatie met digitale tv en telefonie?

Bij het afsluiten van een internet abonnement kunt u vaak kiezen om een pakket samen te stellen. In dit pakket zit dan niet alleen de internetaansluiting, maar tevens digitale televisie en telefonie. Het moge duidelijk zijn dat bij een keuze voor een pakket, de prijs per onderdeel gaat dalen. Doorgaans zijn er nogal wat aanbiedingen waarvan u kunt profiteren bij het kiezen van een totaalpakket. Men moet deze aanbiedingen van verschillende aanbieders zo goed mogelijk in kaart brengen om een goede keuze te kunnen maken.

2. Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten variëren sterk per aanbieder. Meestal worden er aantrekkelijke instap-aanbiedingen gepromoot, maar naarmate de tijd vordert gaat het abonnement meer kosten. Men moet dus goed overwegen wat de kosten in een heel jaar gaan worden en dat vervolgens delen door twaalf. Over het algemeen kunnen mensen overstappen wanneer ze willen en dus van andere aanbiedingen gebruik maken.

3. Spamfilters en virusfilters

Sommige aanbieders hebben privacy hoog in het vaandel staan. Ze proberen hun klanten te beschermen tegen kwaadaardige virussen en andere vervelende dingen die niet op een computer horen te staan. Andere aanbieders vragen extra kosten voor het leveren van deze technieken.

4. Download- en uploadsnelheid

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een aanbieder is de download- en uploadsnelheid van de verbinding. Downloaden staat voor het ontvangen van bestanden vanaf het internet. Uploaden is juist het versturen van bestanden naar het internet. De meeste gebruikers downloaden vooral en letten dus voornamelijk op de downloadsnelheid bij het kiezen van een internet aanbieder.

5. Contractduur

Door het grote aantal aanbieders zijn er een hoop verschillende contracten mogelijk. Looptijden van contracten variëren van één enkele maand tot wel twee jaar. Zodra men dus kiest voor een tweejarig contract, zal het abonnement wel voordeliger zijn, maar kan men geen gebruik maken van de aanbiedingen die plaatsvinden bij een overstap.

Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk nog tal van zaken om rekening mee te houden. Voorbeelden hiervan zijn; kosten van de helpdesk, regelingen ten aanzien van emailadressen en levertijden. Als men niet erg handig is met de computer, is het wellicht handig als een monteur alles aan komt sluiten. Al deze zaken vormen uiteindelijk een totaalplaatje. Probeer dit plaatje zo helder mogelijk te krijgen en kies voor de juiste aanbieder.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in