Wil je een bedrijfsauto gaan leasen? Dan moet je op de hoogte zijn van de diverse voordelen die daaraan verbonden zijn. Hieronder enkele punten waarbij het voordeel van leasen naar voren komt. 

Geld besparen door te leasen

Als je de bedrijfsauto voor langere tijd least, voor jaren bijvoorbeeld, dan betaal je daadwerkelijk minder in vergelijking met het huren of zelfs het kopen van een wagen. Als je voor zakelijke doeleinden een auto least, zijn voordelen in de zin van kapitaalinvestering hier niet aan de orde. Dus voor ondernemingsdoeleinden is het leasen van een bedrijfsauto altijd goed.

Minder kosten

Een onderneming kan echter kiezen voor het leasen van bedrijfsauto’s. Het maakt indruk om de luxe wagens te gebruiken voor bedrijfsdoeleinden en uiteindelijk ben je ook goedkoper uit omdat er geen echt kapitaal te pas komt aan het leasen van auto’s. Alles wat je hoeft te doen is de duurste auto’s huren en je betaalt maar een stukje van de oorspronkelijke kosten, wat veel goedkoper is dan de hele auto kopen.

Belastingvoordeel

Je kunt altijd afschrijvingskosten opvoeren voor de belasting en dat is alleen mogelijk bij het leasen van bedrijfsauto’s. Een bedrijf kan de kosten, reparaties en onderhoud van de geleasede auto beheren, dus de kosten van een geleasede auto zijn eenvoudig af te schrijven en in de boekhouding op te voeren.

Kosten verlagen bij grote bestellingen

Normaliter bestellen de meeste bedrijven bij het leasen van bedrijfsauto’s grote aantallen tegelijk. Hoe meer auto’s er worden besteld, hoe groter de kans dat de kosten omlaag gaan. Dat moet echter direct met het bedrijf waar je de auto van huurt of least worden afgehandeld. Bij bestelling van grote aantallen tegelijk is er een goede kans op korting. Als je bij het leasen van bedrijfsauto’s grote orders tegelijk plaatst, kun je een hoog percentage aan korting krijgen of andere, betere aanbiedingen. Enkele voorbeelden van aanbiedingen en kortingen die leasebedrijven kunnen bieden zijn:

  • 24 uur per dag service langs de weg
  • Ook wagens beschikbaar voor een wagenpark

Je moet de regels en regelingen goed nalezen voor je een contract tekent. Je moet genoeg tijd nemen om de inhoud tot je te laten doordringen en de voorwaarden goed te begrijpen. Het is niet moeilijk om die informatie door te lezen en bovendien is het verplicht.

Ziedaar enkele redenen en voordelen om voor het leasen van auto’s van goede bedrijven te kiezen. Ga dus op het internet op zoek naar meer details daarover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in