Tegenwoordig is het helemaal hip om ergens een bosje droogbloemen te hebben staan. Al is het één grote pluim in een vaas of heb je een plankje met verschillende droogbloemen er op, het is tegenwoordig helemaal hip om dit in je huis neer te zetten. Deze trend is niet voor niks, droogbloemen brengen namelijk veel voordelen met zich mee. Vandaar dat je in dit artikel wat voordelen van droogbloemen kan lezen; wellicht trekt dit jou over de streep om ook een boeket aan te schaffen.

Geen groene vingers nodig

Bijna iedereen kan genieten van een mooie plant of een bosje bloemen, maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Voor droogbloemen heb je uiteraard geen groene vingers nodig. Ze zijn namelijk al gedroogd, wat betekent dat ze geen water nodig hebben. Over het algemeen is het slim om ze buiten de directe zon te houden en ook niet op een vochtige plek te bewaren. Verder maakt het eigenlijk niks uit waar je ze neerzet. Onderhoud hebben ze dan ook niet nodig, dus voor iemand zonder groene vingers zijn droogbloemen een top optie om voor te gaan.

Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar

Waar je voor sommige bloemen echt moet kijken naar het seizoen waar we in zitten, hoef je dat bij droogbloemen uiteraard niet te doen. Deze bloemen bloeien wel enkel in de zomer, waardoor bedrijven een grote voorraad maken om nooit zonder droogbloemen te zitten. Er zijn wel elk seizoen een aantal droogbloemen die op dat moment nieuw zijn, maar over het algemeen kan je elke soort droogbloem op elk moment in het jaar krijgen. Erg leuk en super praktisch dus.

Duurzaam!

Een van de grootste voordelen van droogbloemen is dat ze ontzettend duurzaam zijn. Ze gaan namelijk enorm lang mee! Het droogproces garandeert namelijk de beste kleur- en kwaliteitsbescherming, waarbij alle bloemen uniek zijn en er super voorzichtig mee wordt gedaan. Het is dus ontzettend duurzaam om een bos droogbloemen aan te schaffen.
Droogbloemen kopen is over het algemeen wel een prijzige keuze, maar als je normaal elke 10 dagen een bosje bloemen koopt dan ben je uiteindelijk veel meer geld kwijt. Het is daarom niet alleen mooi en fijn dat je niet steeds de tijd hoeft te nemen om een bos bloemen uit te gaan kiezen; het scheelt op de langere termijn ook nog eens flink veel geld.

Alles is mogelijk

Het voordeel van droogbloemen is dat ze eigenlijk altijd beschikbaar zijn en je dus ook allemaal verschillende soorten bloemen zou kunnen kopen. Dit kan in allerlei kleuren, vormen en ook maten. Denk aan bijvoorbeeld rozen, maar ook lavendel, lagarus of nigella kan erg mooi zijn. Je kan droogbloemen ook gekleurd (in de verf) kopen, maar bijvoorbeeld ook met glitters, kruiden voor de geur of juist een soort sneeuwlaagje voor in de donkere dagen. Net wat jij mooi vindt!
Het kan ontzettend mooi zijn om bijvoorbeeld in de woonkamer te zetten. Heb je meer tips nodig voor het decoreren van de woonkamer? Lees dan dit artikel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in