Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt, je hebt zin om wat lekkers te maken maar weet niet wat. Of je moet bijvoorbeeld voor een etentje op het werk of voor vrienden of familie een lekker tussengerechtje maken, of bijvoorbeeld een amuse of voorgerecht. Eigenlijk denk je dan snel aan een soepje of carpaccio bijvoorbeeld, maar hoe leuk is het om echt iets zelf te maken wat ook nog heel veelzijdig is? In dit artikel lees je daarom hoe je een kipcocktail kan maken en ook wat de voordelen hiervan zijn. Het is namelijk erg veelzijdig!
De veelzijdigheid maakt het een ideaal gerechtje
Of je nu voor een amuse ‘op de hand’ moet zorgen of een lekker tussengerecht bij het tafelen of bij het eten van tapas; deze kipcocktail kan eigenlijk in alle situaties wel erg geschikt zijn. Je kan het namelijk serveren op een bordje of in een kommetje, maar ook in een glaasje is het erg lekker en ziet het er ook nog eens wat specialer uit. Je kan het ook op een borrelplankje gebruiken. Je kan dus volledig uitpakken met dit gerechtje, maar je kan het ook lekker casual houden en de portie wat groter maken en het als avondeten eten wanneer je geen zin hebt om super uitgebreid te gaan koken.
Benodigdheden
- IJsbergsla
- Whisky cocktail saus
- 150 gram gerookte kip
- Gepelde mandarijnen (uit blik)
Bereidingswijze
- Snijd de ijsbergsla in kleine stukjes
- Snijd de gerookte kip in kleine reepjes
- Laat de gepelde mandarijntjes uit blik uitlekken
- Voeg eigenlijk alles aan elkaar toe en roer het goed door elkaar. Voeg daarna de whisky cocktail saus toe en klaar is kees!
Het grootste voordeel van deze kipcocktail is dat veel mensen dit wel lekker vinden, en dat je de verhoudingen echt zelf kan kiezen. Ben je een groot fan van de mandarijntjes? Doe er dan wat extra in. Ben je daar wat minder van en wel enorm van de kip? Maak dan de verhoudingen zelf weer wat anders dan dat andere mensen zouden doen. Je kan dit recept precies naar jouw hand zetten, zo kan je uitproberen wat jij fijn en lekker vindt en kan je zelf de juiste verhoudingen bepalen.
Wanneer je geen fan bent van gerookte kip, kan je ook kip gebruiken en deze bakken in een pan. Zorg dan wel dat je ze goed kruid met kipkruiden en paprikapoeder en dat je ze goed een beetje krokant weet te bakken. Het lekkerste is wel als ze koud zijn, anders krijg je half warme sla.
Ook wanneer je geen fan bent van de mandarijntjes kan je die vervangen door wat anders. Namelijk door perzik. Je kan kiezen voor perzik uit blik maar je kan uiteraard ook verse perzik gebruiken. Hetzelfde geldt voor de mandarijn; gebruik jij zelf echt liever verse mandarijntjes dan is dat helemaal prima, maar probeer het ook een keer te maken met mandarijntjes uit blik. Het zal je verrassen!