Raamdecoratie is er vandaag de dag in allerlei soorten, maten en varianten. Jij kunt tegenwoordig onder meer kiezen voor gordijnen, jaloezieën, plisségordijnen. Door de grote hoeveelheid mogelijkheden wordt het er echter niet makkelijker op om raamdecoratie te kiezen. Het kan zelfs zo lastig zijn dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Het is echter niet aan te raden om zo maar raamdecoratie uit te kiezen. Doe je dit wel? Dan is de kans groot dat je een verkeerde keuze maakt. Mogelijk verduistert de raamdecoratie wel niet goed genoeg of misschien sluit deze wel niet goed aan op jouw interieur. Wil jij voorkomen dat jij de verkeerde raamdecoratie kiest? Dan komen onderstaande drie tips vast en zeker van pas!

1. Verduisterend of niet?

Wil jij graag raamdecoratie van stof? Dan moet je goed weten welke stof jij wilt. We doelen in dit geval niet op de kleur, maar meer op de lichtdoorlatendheid. Stof verschilt namelijk vaak in dikte. Hoe dunner de stof is, des te meer licht komt er doorheen. Wil jij dat er niet of nauwelijks licht door jouw gordijnen komt? Dan moet je voor een verduisterende stof kiezen. Dit is zeker aan te raden wanneer jij raamdecoratie zoekt voor in jouw slaapkamer. Met verduisterende gordijnen kun jij het namelijk goed donker maken in jouw slaapkamer. In de woonkamer is dit lang niet altijd noodzakelijk. Veel mensen kiezen hier juist voor wat minder verduisterende stof. Brandt er ’s avonds licht binnen? Dan kunnen mensen van buiten in ieder geval zien dat er iemand thuis is. Dit is onder meer makkelijk om inbrekers af te schrikken.

2. Zonwering en raamdecoratie in één

Niet iedereen is fan van gordijnen. Mogelijk vind jij ze ook wel niet mooi. Het kan echter ook zijn dat jij van mening bent dat deze raamdecoratie te veel warmte en zonlicht doorlaat. In dat geval zoek je mogelijk naar zonwering. Dit kun je natuurlijk combineren met raamdecoratie. Er is vandaag de dag echter ook zonwering en raamdecoratie in één verkrijgbaar. We doelen in dit geval op jaloezieën. Toch wordt dit vaak alleen als zonwering gezien. Tegenwoordig zijn er jaloezieën van allerlei materialen op de markt, waardoor deze ook prima dienst kunnen doen als raamdecoratie. Jij slaat zodoende dus twee vliegen in één klap!

3. Welke stijl heeft jouw woning?

Veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om hun woning modern in te richten. Vaak wordt er voor strakke lijnen gekozen. Het is natuurlijk niet mooi wanneer jouw raamdecoratie dan niet strak is. Dit past dan immers niet goed bij de rest van het interieur. Rol- en vouwgordijnen zijn over het algemeen behoorlijk strak, maar dat geldt bijvoorbeeld niet voor overgordijnen. Denk bij het kiezen van raamdecoratie dan ook altijd goed aan de stijl van jouw woning. Bij een moderne inrichting kun je mogelijk beter gaan voor jaloezieën of plisségordijnen. Heb jij een authentieke inrichting? Dan kan het juist wel een toegevoegde waarde zijn om voor overgordijnen te kiezen. Kijk uiteraard ook goed naar de kleuren die terugkeren in jouw interieur. Het is namelijk wel net zo mooi om de raamdecoratie hierop aan te laten sluiten. Anders vormt het interieur namelijk niet één geheel en dat is natuurlijk zonde.

Lees ook: Welke soort verlichting kies jij voor in huis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in