Voor het opbouwen en onderhouden van een webwinkel heb je tegenwoordig de keuze uit verschillende software pakketten. Het ruime aanbod is niet altijd een voordeel, aangezien het best lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Zodoende is het verstandig om recensies over verschillende pakketten goed door te lezen. Over het algemeen zijn de beoordelingen over Lightspeed positief. Waarmee weet het zich te onderscheiden van andere software pakketten?

Wat is het doel van Lightspeed?

Lightspeed richt zich op het genereren van traffic door zoekmachine optimalisatie. Dit is meteen het grootste verschil met andere populaire webwinkel software, zoals WooCommerce en PrestaShop. Hoge traffic betekent dat je een groot aantal bezoekers hebt in je webwinkel. Dit is gunstig, aangezien dit de kans op meer aankopen en omzet verhoogt. Om traffic te genereren biedt Lightspeed de mogelijkheid om je producten en/of diensten te vergelijken. Daarvoor dien je bijvoorbeeld de bekende website Beslist.nl en het drukbezochte Google Shopping te integreren in je webshop. Is dit eenmaal gelukt, dan is het een stuk eenvoudiger om je producten en/of diensten aan je gewenste doelgroep te presenteren.

Indexatie

Veel mensen komen via een zoekmachine zoals Google in een webwinkel terecht. Het is dan ook zeer belangrijk dat een website goed wordt geoptimaliseerd. Dit betekent dat het geïndexeerd kan worden door Google, wat inhoudt dat de zoekmachine een site kan lezen en opslaan. Lightspeed komt tijdens het optimaliseren goed van pas. Deze software bevat namelijk een aantal optimalisatietechnieken die er voor zorgen dat een website goed wordt geïndexeerd. Zo beschikt het onder andere over zogeheten realtime statistieken waarmee  je meteen kunt zien of je webwinkel voldoende bezoekers trekt. Vanwege het uitgebreide pakket betaal je over het algemeen wel iets meer dan bij andere software programma’s. Zodoende is Lightspeed niet geschikt voor kleine webwinkeliers die weinig groei verwachten.

Gebruikt in binnen- en buitenland

Lightspeed wordt zowel in Nederland als Duitsland gebruikt. Het is namelijk een van de weinige bedrijven dat een licentie heeft bij onze oosterburen. Zodoende maken e-commerce bedrijven uit binnen- en buitenland gebruik van Lightspeed. Ook een Duitse webwinkelier kan dus een webwinkel beginnen. Of misschien ben je wel Nederlands en is het je droom om de Duitse e-commerce markt te veroveren. Spreek je een aardig mondje Duits? Dan moet het zeker mogelijk zijn om met Lightspeed succes te boeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in