Het valt niet mee om een huis te verkopen in 2011. De economie heeft het zwaar, huizen staan lang te koop. Bij de NVM Open Huizen Dag komt er bijna niemand binnenkijken…

Met een klein beetje hulp van ‘boven’ zou het misschien toch kunnen gaan lukken om het huis te verkopen. Alles wat je nodig hebt is een beeldje van Sint-Jozef. De timmerman, verloofde van Maria en pleegvader van Jezus, kan helpen het huis sneller te verkopen. De heilige Jozef is namelijk patroonheilige van huizenbezitters en het huisgezin. Volgens de overlevering zal de woning binnen drie maanden worden verkocht nadat je een Jozefbeeld in je voortuin hebt begraven.

Begraafinstructie

Neem een heiligenbeeldje van Sint-Jozef. (Je kunt Jozef uit de kerststal nemen, maar die heb je rond Kerst waarschijnlijk weer nodig.) Begraaf het beeldje op zijn kop in de voortuin, met het gezicht naar het te verkopen huis of appartement. Als je geen voortuin hebt, is een plantenbak ook goed. Het beeld schijnt vervolgens krachten uit te stralen richting de potentiële kopers en hen te verleiden de woning te bezoeken en vervolgens te kopen. Zodra het huis verkocht is, mag het Sint-Jozefbeeldje weer worden opgegraven en meegenomen naar het nieuwe onderdak.

Patroonheiligen

Sint-Jozef is niet de enige patroonheilige die op verzoek zijn krachten mag aanwenden om mensen te helpen. In katholieke kringen wordt Sint-Antonius aangeroepen om zoekgeraakte spullen terug te vinden. Dit dient te gebeuren met de volgende woorden: “Heilige Antonius, beste vrind, maak dat ik m’n (sleutels) vind.”  Als het voorwerp is teruggevonden moet men Antonius bedanken. Reizigers zouden baat hebben bij het meenemen of dragen van een Sint-Christoffelpenning.

Positief blijven

Inmiddels is er op internet een levendige handel ontstaan in de beeldjes van Sint-Jozef. Er zijn online winkels die een noveen meeleveren, een negendaags gebed, dat ook een gunstige invloed zou hebben op de verkoop van het huis. Of het daadwerkelijk helpt, is natuurlijk de vraag. Echter, zolang er positieve gedachten worden gecreeërd rondom een huis, zal het met die verkoop uiteindelijk ook wel gaan lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in