Voor het gezin zijn vele garage-ontwerpideeën beschikbaar. Met al de informatie die er is kan het repareren of herstellen van een garage een duizelingwekkend karwei zijn. Allereerst moet je beslissen hoe groot de garage moet worden en hoeveel je te besteden hebt. Dan moet je beslissen of je het laat doen of zelf doet. Je moet ook uitzoeken of je een vergunning nodig hebt om de garage daar te bouwen waar je hem hebben wilt.

Garage-ontwerpen

Er zijn heel wat garage-ontwerpen tevinden, zoals: carports (instant of als bouwpakket), garages met een zolder of een vertrek, werkplaatsen, garages voor een camper of caravan, garages in koetshuis-stijl of in remise-stijl. Je hebt garages voor één, twee of nog meer auto’s. Om de ideale stijl en afmetingen van een garage te plannen heb je misschien professioneel advies nodig.

Goed plannen

Als je de bouw van je garage goed plant, is dat een garantie dat dat op de juiste manier en met kwaliteitsproducten gebeurt. Er zijn vier hoofdbestanddelen die je bij het ontwerp van je garage in overweging moet nemen: de versterking, de vloer, de deuren en de verankering.

Stabiliteit

Omdat een garage in principe een vrijstaand bouwwerk is, moet je zorgen dat hij voldoende verbindingsbouten, balken en dwarsplanken heeft om jarenlang te blijven staan. Het is belangrijk om je garage veilig en stevig in de grond te verankeren, vooral als het een geprefabriceerd gebouw is. Draden alleen zijn niet genoeg; je moet hem verankeren door palen in de grond te slaan volgens de plaatselijke bouwverordeningen.

Verdere tips

Een metalen garagedeur vergt weinig onderhoud en kan worden geisoleerd. Voor de garagevloer kan je iets simpels als grind gebruiken; maar je kunt het beter meteen goed doen. Je kunt een vloer van epoxyhars of beton nemen, waardoor de chassis van je auto minder roest en je gemakkelijker dingen in de garage kunt opslaan. Je kunt uit boeken of via het internet prima ideeën opdoen voor garage-ontwerpen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in