Vrouwen willen er bij formele of speciale gelegenheden altijd geweldig en elegant uitzien. Daarom proberen ook vrouwen met grotere maten er op hun best uit zien in jurken voor deze aangelegenheden. Als je een vrouw met overgewicht bent die er bij een sollicitatiegesprek, een date of een speciale gelegenheid elegant wil uitzien,  neem dan de volgende aanwijzingen ter harte. 

Koop alleen kleren die je perfect past

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een jurk, dan is de eerste regel dat je de goede maat moet uitkiezen anders ga je er zwaarder uitzien dan je eigenlijk bent. Te grote kleren maken je nog groter en te strakke kleren maken je uitstulpende vormen nog zichtbaarder. Vergeet daarom niet de jurk te passen voor je hem koopt.

Zoek naar verhullende kledingstukken

Je bent een vrouw met een grote maat en dus moet je op zoek naar kleren die je overtollige pondjes of feitelijke maat verhullen. Als je je buik wilt verbergen, zoek dan naar flatteuze lange bloezen en vermijd strakke vesten. Een ander kledingstuk dat taboe is voor vrouwen met grote maten is de minirok. Een fladderrok verbergt je dikke dijen het best. Fladderrokken maken plompe vrouwen echter nog zwaarder.

Draag het juiste ondergoed

Het klinkt misschien raar, maar ondergoed heeft veel invloed op hoe een vrouw eruitziet. Als je geen vet op je lichaam hebt, dan staan strings je goed. Maar als je een vrouw met een grote maat bent die er mager uit wil zien, kies dan ondergoed dat steun geeft en de buik wat insnoert. Een goed zittende beha geeft een slanker, vlotter figuur. Trek genoeg tijd uit in een lingeriezaak om de juiste beha te vinden. Koop nooit ondergoed dat je niet goed past – dit verpest je hele outfit.    

Benadruk je goede kanten

Als je een vrouw bent met overgewicht maar met een mooie slanke hals, benadruk die dan met een opvallende halsketting of andere accessoire. Je kunt ook kiezen voor een mouwloze top om de aandacht op je gebruinde armen te vestigen.

Let op je houding

Je houding bepaalt voor een groot deel hoe je eruitziet, draag je kleding dus met zelfvertrouwen. Sta rechtop, trek je schouders naar achteren en hou je buik in. Oefen je houding door te lopen met een boek op je hoofd. Je kunt je houding controleren door in de spiegel te kijken en je ervan te vergewissen dat je niet krom staat. Aan je houding werken is misschien wel de belangrijkste aanwijzing voor alle vrouwen.

Zoek zwarte elementen

Onthoud altijd dat zwart iedereen slanker laat lijken en uitpuilend vlees en buikvet verhult. Ga dus op zoek naar elegante zwarte jurken die je beslist slanker doen lijken. Bovendien gaan zwarte kleren goed samen met mooie gekleurde sieraden, riemen en schoenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in