Je hebt een veelbelovende carrière en je voelt je zelfverzekerd over de komende jaren. Wellicht heb je een partner en nu ben je klaar om een eigen huis te kopen. Opgewonden bekijk je tientallen huizen op zoek naar het perfecte droomhuis dat aan alle criteria voldoet. Om er achter te komen of je dat prachtige huis kan kopen moet je weten wat de maximale hypotheek is dat je kan lenen.

Het eerste wat je kan doen is gebruikmaken van een online hypotheekcalculator. Hiermee krijg je snel een idee van wat je ongeveer kan krijgen bij de hypotheekverstrekker. Het staat alleen niet garant dat het resulterende bedrag ook zal worden aangeboden.

Vanzelfsprekend gebruiken veel mensen tegenwoordig het internet bij het onderzoeken van informatie over de hypotheek die ze willen krijgen. Door het gebruikmaken van diverse zoekwoorden in Google kan je veel informatie vinden over het maximale bedrag dat je kan lenen.

Na lang online te zoeken naar informatie heb ik het meeste kennis opgedaan op de website 'www.hoeveelhypotheekkanikkrijgen.org'. Wanneer je nog specifieke vragen hebt kan je ook gebruik maken van forums. Je kan bijvoorbeeld vragen stellen op het hypotheek forum en TROS radar. Het kan verder ook interessant zijn om vragen van andere leden te lezen.

Het makkelijkst is natuurlijk om informatie op internet te vinden. Maar aangezien het kopen van een huis een significante investering is, is het wijs om het advies te krijgen van een of meerdere hypotheekadviseurs te krijgen. Wanneer je het advies van meerdere hypotheekadviseurs vergelijkt, krijg je sneller een objectief beeld van hoeveel hypotheek je kan krijgen. Ga niet op het woord van een adviseur af, als je twijfelt aan een uitspraak van de ene adviseur, leg dit dan bij de andere voor.

Denk goed na over je hypotheek, sommige maandelijkse lasten kan je nu nog dragen maar kan je dat in de toekomst ook? Sommige mensen krijgen kinderen en onderschatten wat de kosten zijn van elk kind. Ook zijn er mensen die in de toekomst minder gaan werken en er dan op inkomen achteruit gaan.

Als je gaat voor een maximaal hypotheekbedrag dan kan het lastig worden om geld over te houden voor andere leuke dingen. Laat je ook vooral geen hypotheek aanpraten, tussenpersonen zijn vaak enthousiast over een beleggingshypotheek, maar als je je niet prettig voelt bij de hypotheek moet je deze niet nemen!

Het is verder verstandig om te kijken of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Je krijgt al vrij snel NHG wanneer je voldoende inkomen hebt en kan aantonen dat je een vast dienstverband hebt.

Het hebben van NHG heeft een aantal voordelen. In het geval dat je jouw hypotheek niet meer kan betalen en dat je de woning moet verkopen, kan het zijn dat de opbrengst van de verkoop lager is dan jouw hypotheekbedrag. Wanneer dat gebeurt, neemt NHG de rest schuld over.

Er zijn ook een paar nadelen aan Nationale Hypotheek Garantie. De totale kosten – met inbegrip van notariskosten, afsluit provisie, eventuele verbouwingskosten en overige kosten – mag maximaal € 350.000 bedragen. In sommige gevallen waar je inkomen te laag is kom je niet in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie.

Het is dus cruciaal om goed geïnformeerd te zijn voordat je een hypotheek neemt. Genoeg mensen raken nog in problemen omdat zij een hypotheek hebben genomen die zij achteraf niet konden bekostigen. Als je het advies volgt in dit artikel zal je alle informatie hebben die je nodig hebt om een hypotheek te nemen waarbij je 's nachts met een gerust hart in slaap kan vallen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in