Er wordt nu eenmaal geleefd in huis. Dat betekent dus ook dat het er vuil wordt. Nu we meer thuiswerken dan voorheen gaat dat misschien ook wel iets sneller. Het is niet fijn om op een plek te zijn waar het je opvalt dat het niet altijd even schoon is. Daarom is het ook belangrijk om je woning goed schoon te houden. Alleen kost dat je altijd zoveel werk. Dan is het fijn om te weten hoe je dit binnen een uur voor elkaar kan krijgen. Volg dan de volgende methode.

Beginnen met de keuken

Het is slim om met de keuken te beginnen. Je pakt eerst de kastjes, het fornuis, het aanrecht en de tegelwand aan met keukenreiniger. Ook de handgrepen van de deurtjes pak je direct even goed aan met een borsteltje. Nu is het zaak om de kraan en de wasbak even goed schoon te schrobben. Gooi het vuil dat in de vuilnisemmer weg en stop er een nieuwe zak in. Nu hoef je alleen de vloer nog even schoon te zuigen. Af en toe komt hier dan nog een dweilbeurt bij, maar dat hoeft niet iedere keer.

Door met de woonkamer

Het is nu slim om door te gaan met de woonkamer. Hier breng je veel tijd door, dus is het ook zaak om deze ruimte goed schoon te houden. Eerst ruim je alle spullen op die eigenlijk niet in de woonkamer thuishoren. Daarna maak je alles stofvrij met de plumeau. Vervolgens is het zaak om alle delen en oppervlakken die vastpakt, zoals deurknoppen, met allesreiniger schoon te maken. Het is nu tijd om alles te stofzuigen. Doe dit ook onder banken en stoelen. Af en toe is ook voor deze ruimte een goede dweilbeurt nodig.

Snel het toilet schoonmaken

Het toilet is binnen de kortst mogelijke tijd schoon te krijgen. Je spoelt eerst door en gooit er wat wc-reiniger bij. Je borstelt de binnenkant nog een keer schoon met de toiletborstel. Vervolgens pak je met allesreiniger het fonteintje en de kraan aan. Dit kan je even schoonvegen met wat toiletpapier. Zet de borstel nog even in het toilet en trek een keer door, zo spoel je deze ook goed schoon. Nu is het zaak om de deuren nog even goed schoon te maken met allesreiniger. Vergeet ook de achterwand van het toilet niet goed schoon te maken.

Eindigen met de badkamer

Het is tot slot nodig om goede aandacht aan de badkamer te besteden. Dit doe je door eerst de handdoeken en ander badlinnen in de was te gooien. Nu moet je de douche goed aanpakken met badkamerreiniger. Doe dit van boven naar beneden en maak het droog met een doek. De spiegel pak je aan met glasreiniger en een doek. Nu is het slim om de kranen en handvatten in de badkamer met allesreiniger en een doek aan te pakken. Mocht je een toilet hebben, dan moet je die schoonmaken volgens de stappen zoals hiervoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in