Een bedrijfsuitje is goed voor de teambuilding. Het is ook een mooi moment om de spanning even te breken tijdens een druk en stressvol jaar op kantoor. Samen op pad gaan is dus om meer redenen een aantrekkelijker optie. Natuurlijk zijn er al talloze bedrijfsuitjes ondernomen en zijn bepaalde opties nu wel zo’n beetje uitgekauwd. Daarom is het ook leuk om eens een keer iets anders te doen. We hebben enkele leuke tips voor je verzameld. Zo hoeft het niet lastig te zijn om iets origineels te vinden.

Doe iets creatiefs

Misschien wel de leukste manier om alles los te laten, is door iets creatiefs te doen. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke workshops die je kan laten organiseren. Dit kan bijvoorbeeld een schilderworkshop zijn. Het leuke aan dit soort workshops is dat ze vaak ook worden gegeven op plekken die de creativiteit stimuleren. Dat kan buiten in de natuur zijn, maar ook binnen in een bijzonder gebouw waar je anders nooit zou komen. De locatie is minstens zo belangrijk als de bezigheid als het om dit soort uitjes gaat. Bovendien zijn de mogelijkheden om iets anders te doen eindeloos.

Een leuke tocht maken

Het is niet voor niets een activiteit, dus benader het ook op die manier. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze leuke wandeltochten die de moeite waard zijn. Denk aan een leuke wandeltocht door een stad of door een natuurgebied zoals een bos. Het is bovendien een activiteit voor jong en oud. Dat is dus ook een goede reden om juist hiervoor te kiezen, want als het goed is zijn de leeftijden op kantoor ook behoorlijk uiteenlopend. Een wandeling is ook te combineren met een leuk eindpunt, zoals een restaurant of een bezienswaardigheid. Dit maakt het helemaal aantrekkelijk.

Dit moet je proeven

De proeverij is al jaren in opkomst als leuk uitje. Je doet het met vrienden of vriendinnen, of op een familiedag. Maar het is natuurlijk ook gewoon een prima optie wanneer je met je collega’s iets leuks wilt doen. Het fijne aan de proeverij is dat er talloze verschillende mogelijkheden zijn. Het is wel belangrijk om het goed aan te pakken. Dat doe je door bijvoorbeeld eerst even na te vragen wie wat wel en niet mag en kan hebben. Dieetwensen of problemen met alcoholgebruik zijn hier bijvoorbeeld wel heel belangrijk in.

Zelf iets maken

Een simpel restaurantbezoek is misschien niet meer van deze tijd als het om bedrijfsuitjes gaat. Daarom is het ook leuk om lekker eten anders aan te pakken. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om zelf iets te maken. Misschien kan iedereen wel met een eigen specialiteit komen. Om op die manier dus ook meer over elkaar te weten te komen. Uiteidelijk is dat immers ook een belangrijk doel van de bedrijfsuitjes. Door er een persoonlijke touch aan te geven, zorg je dus ook dat dit doel net wat beter te bereiken is. Ook voor dit uitje geldt dat je natuurlijk wel eerst het nodige moet onderzoeken met betrekking tot bijvoorbeeld dieetwensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in