Ik wil bezuinigen. Dus kocht ik een scooter om er mee naar mijn werk te rijden. Dat zou de oplossing zijn, dacht ik.

Een nieuwe scooter ging niet, dat zou weer te duur zijn. Dus keek ik pagina na pagina na op Marktplaats. Na enige tijd vond ik hem: een prachtige blauwe scooter. Nog maar twee jaar oud en maar voor 400 euro. “Papa heeft hem elke week goed voor mij onderhouden’,  schreef de verkopende partij. En ik was verkocht en 400 euro armer….

Scooter wil niet goed starten

Met goed voornemen startte ik de volgende ochtend de scooter om naar mijn werk te gaan. Althans, dat probeerde ik. Eindelijk, hij ging. Maar de volgende dag was het nog moeilijker om mijn ‘goedkoop’ voertuigje aan de praat te krijgen. En na een tankbeurt kreeg ik hem echt niet meer gestart. Een boer die alles gadesloeg hielp me. Zo kon ik naar onze fietsen/brommer- maker toe. Een nieuwe accu, bougie en alles schoongemaakt. De rekening: 80 euro! En ja, twee dagen heeft hij makkelijk gestart om daarna weer mij te laten zweten om hem aan de gang te laten krijgen.

Nieuwe auto kopen

""Ondertussen vertelde mijn man dat we echt een andere auto nodig hadden. Het was niet meer te doen; ons autootje verbruikte te veel, piepte van alle kanten. En nu de Apk-keuring er aan zat te komen, konden we beter de kosten besparen door ons ‘oudje’ in te leveren voor een wat nieuwere. We zouden dan veel zuiniger rijden.. Tja, daar zat wat in. En als we dan toch naar een andere auto moesten kijken, konden we beter maar een grotere nemen zodat de honden in de kofferruimte konden plaatsnemen.  Natuurlijk zou ik veel op de scooter gaan en de auto zoveel mogelijk laten stil staan.  Allemaal goede voornemens, en dat allemaal voor wat geld te besparen in deze dure tijd. Een mooie tweedehands stationauto hebben we gevonden: en 6000 euro waren we armer…

Goedkoper autorijden

Gaan we dan goedkoper autorijden? Ik weet het niet hoor. Wegenbelasting word voor ons wel goedkoper, maar ondertussen kregen we de nieuwe papieren van de verzekering waaruit bleek dat we nu meer gaan betalen. Maar de auto is wel mooi!

Bezuiningstip: ga fietsen!

Ergens in me geeft mij een gevoel dat ik nog niet zoveel aan het bezuinigen ben. Iemand nog tips? Wat zeg je? Fietsen? Ja, dat is een goeie. Een fiets gebruikt geen benzine, heeft geen Apk-keuring nodig etc. En het is nog goed voor je gezondheid ook. Een goede besparing voor mijn portemonnee lijkt mij ook een goed argument. Alleen moet ik er dan nog wel eentje aanschaffen… De fietsen zijn tegenwoordig ook niet meer zo goedkoop. De laatste snufjes zitten er aan, en het mag niet te zwaar wegen. ‘Aerodynamisch’ is het nieuwe woord om te laten weten dat je zowat ‘niets’ meer hoeft te doen. Moe word ik niet van het trappen, maar van de verkoper die mij zo’n fiets wil aansmeren. Trots loop ik dan ook de winkel uit: ‘Het is hem niet gelukt om mij armer te maken’, denk ik dan.  En ik probeer mijn scootertje weer te starten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in