Heb je de 'volwassen' leeftijd van 18 jaar bereikt? Dan moet je ook als student je eigen ziektekostenverzekering afsluiten. Een goede ziektekostenverzekeringhoeft niet duur te zijn. Tips vind je hier.

Dit is namelijk verplicht omdat je met de volwassen leeftijd niet meer binnen het ziektekostenverzekerings pakket van je ouders valt. Hoe en waar kun je als student nu het beste een ziektekostenverzekering voor studenten afsluiten? En waar dien je verder zoal rekening mee te houden als je een ziektekostenverzekering voor studenten wilt afsluiten? Ook jij bent als student verplicht om vanaf je 18 leeftijd een keuze te maken uit ziektekostenverzekeringen voor studenten. Vergelijk als student de verschillende basis pakketten en aanvullende pakketten om zo optimaal gedekt te zijn. Of kies voor een collectieve studenten ziektekostenverzekering. Voor een goede ziektekostenverzekering kun je goed terecht bij de volgende aanbieders:

 • Avéro Achmea
 • CZ en CZdirect
 • Delta Lloyd
 • De Friesland Zorgverzekeraar
 • Ditzo
 • OHRA
 • ONVZ
 • VGZ

Basis ziektekostenverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een basis ziektekostenverzekering te nemen, echter daarbinnen heb je nog veel keuze mogelijkheid. De basis ziektekostenverzekering valt uiteen in:

 • geneeskundige zorg, zoals de zorg gegeven via huisartsen en ziekenhuizen;
 • ziekenvervoer en ziekenhuisverblijf;
 • maar ook hulpmiddelen en geneesmiddelen.

Middels de basis ziektekostenverzekering wordt ervoor gezorgd dat de grootste moot aan ziektekosten worden gedekt zodat iedereen voor urgente en dringende redenen altijd wordt geholpen opdat de gemaakte kosten door de basis ziektekostenverzekering worden gedekt. Vergelijk de basis ziektekostenverzekering aanbieders en je zult zien dat er grote verschillen zijn.

Recht op zorgtoeslag

Omdat je als volwassene in principe inkomen hebt, kun je bij de belastingdienst zorgtoeslag aanvragen. Dit betekent dat je als student op basis van de toetsings inkomen een deel van het belasting geld terug kunt vorderen voor de bekostiging van je ziektekostenverzekering. Daarmee wordt de last van de basis ziektekostenverzekering gematigd en blijft het dus draagbaar en betaalbaar. Let wel dat je studiefinanciering niet meetelt voor je toetsings inkomen en dat is dus mooi gunstig voor jou als student. Studiefinanciering dient voor je studie en niet voor je ziektekostenverzekering. Zodoende kun je als student toch goed verzekerd bezig zijn, zonder je over de ziektekostenverzekering zorgen te maken.

Collectieve ziektekostenverzekering via onderwijs instelling

Als student kun je uiteraard profiteren van collectieve ziektekostenverzekeringen in het land. Via verschillende onderwijs instellingen kun je een collectieve ziektekostenverzekering specifiek afgestemd op studenten afsluiten zodat je als student optimaal geniet van de vele voordelen. Je krijgt namelijk als grote collectieve groep kortingen op zowel de basis ziektekostenverzekering maar ook op eventuele aanvullende verzekeringen. Daarmee kun je aanzienlijk op de kosten voor de ziektekostenverzekering besparen. En dat kan oplopen tot honderden euro's per jaar.

Vergelijk en bespaar op ziektekostenverzekering

De gemiddelde student heeft het niet ruim en daarom is het van belang om op de kleintjes te letten. Via een vergelijk van de verschillende basis en aanvullende ziektekostenverzekeringen kun je als student op je kosten besparen. Dit is overduidelijk als je een collectieve ziektekostenverzekering voor studenten afsluit. Daarbij is het van belang dat je weet waarvoor je een verzekering neemt. Sommige aanvullende ziektekostenverzekerings pakketten heb jij als student gewoon niet nodig, zoals Kraamhulp of Bejaardenzorg. Zodoende kun je op verschillende dingen binnen het basis en aanvullende ziektekosten pakket letten om daarmee op je kosten te kunnen besparen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in