Bezuinigen kan soms nodig zijn. Maar als je alle overbodige luxe al in de ban gedaan hebt, wat kan je dan nog meer doen? Vaak is het  mogelijk om op je gewone boodschappen ook nog te bezuinigen! 

Vaak is het kopen van de dagelijkse benodigdheden een routineklus geworden. Zonder nadenken struin je de winkel af naar de merken die je altijd gebruikt. Koop je de hoeveelheden die je gewend bent en bij de kassa betaal je zonder nadenken het bedrag. Het is immers iedere week hetzelfde…dus ja, die uitgave heb je nou eenmaal…. O ja, even een lekkere reep chocola mee voor in de auto….

Maak er een sport van om na te blijven denken over de spullen die je koopt! Hier volgen tips om goedkoper uit te zijn!

 

1. Supermarkten willen nog wel eens wisselen van merken.  Dus als je denkt het goedkoopste merk al te gebruiken: check dit regelmatig! Grote kans dat er toch nog een goedkopere variant bij gekomen is! Let ook op de hoeveelheden in de verpakking! Een product wat goedkoper is, maar minder inhoud heeft, is uiteraard helemaal niet goedkoper!

2. Meerdere supermarkten in de buurt? Probeer uit te vissen wat waar het goedkoopst is. Extra werk, maar het loont zeker!

3. Zit er een prijsvechter in een woonplaats verderop? Vraag je af of het nut heeft om daar boodschappen te gaan doen. Je moet immers verder rijden, dus verbruik je meer benzine! Vaak is het verschil dan al vertrokken…""

4. Het winkelmerk is niet altijd de goedkoopste! Vaak zijn er nog goedkopere varianten!

5. Pin aan het begin van de week het geld wat je kwijt wil aan de boodschappen. Pinpas thuislaten! Impulsaankopen zijn hierbij eerder van de baan! En je bent veel bewuster met de prijzen bezig! (want bij de kassa staan met te weinig geld, dat wil je niet!)

6. Laat de kinderen niet de winkelwagen vol gooien. Indien mogelijk kan alleen boodschappen doen een pluspunt zijn….

7. Ga geen boodschappen doen als je honger  hebt…

8. Producten die je toch gebruikt inslaan als ze in de aanbieding zijn. Maar laat je niet verleiden door aanbiedingen voor dingen die je anders niet gebruikt…dan zijn die uitgaven toch echt extra!

9.Kant-en-klare maaltijden zijn erg duur! Probeer dit te vermijden!

10. Maak een lijstje van wat je nodig hebt en hou je daar aan!

11. Koop niet in alsof je een heel weeshuis moet voeden….heb je altijd eten over? Ga dan gewoon minder inkopen/klaar maken!

12. Ga naar de markt!

13. Koop patat e.d…..zelf frituren is véél goedkoper dan naar de snackbar gaan!

14.Doe je vaak meer boodschappen dan je wilde? Neem een mandje ipv een karretje. Dan heb je toch echt geen ruimte meer voor nog meer boodschappen!

15. Koop in bulk. (is niet overal mogelijk) Vaak is dit goedkoper. Maar uiteraard alleen doen als je zeker weet dat je de hoeveelheid voor de uiterste gebruiksdatum gebruikt hebt!""

16. Vlees is duur. Een dag zonder vlees is echt geen ramp! Daarbij schijnen we teveel vlees te eten, dus is het ook nog gezond om wat te minderen met vlees!

17. Ga op de fiets boodschappen doen! Je kan minder meenemen én gebruikt ook geen benzine! (én het is gezonder!)

18. Let op bij zogenaamde aanbiedingen. Vaak wordt de korting enorm overdreven. Men laat het verschil zien tussen adviesprijs en de aanbiedingsprijs. De gewone winkelprijs ligt er ergens tussen in. De korting is dus eigenlijk veel minder. En let op: vaak is een aanbieding van A-merken  helemaal niet zo interessant. De eigen merken zijn dan vaak toch nog altijd goedkoper!

19. Producten van de drogist kunnen vaak ook in de supermarkt gekocht worden. Maar neem dit niet klakkeloos mee. Vergelijk ook nu de prijzen om te zien wie goedkoper is.

20. Iedere  keer als je in de supermarkt komt, kan je verleid worden om meer mee te nemen dan nodig is. Om even een lekkere snack te kopen…..Als je daar gevoelig voor bent: doe 1x in de week je boodschappen!

21. Denk vooruit: feestje in het verschiet? Let dan nu alvast op de aanbiedingen voor chips, drank e.d. (let wel op de houdbaarheidsdatum)

22.Cadeautjes en kleding kunnen ook gevonden worden in kringloopwinkels….of struin rond op internet. Soms stukken goedkoper dan in de winkel. Zelfs mét verzendkosten.

23. Als je de mogelijkheid hebt: kweek je eigen groenten en/of fruit! Geen tuin? Op balkon of in de vesnterbank kan je ook het één en ander doen!

24. Tja…afdingen kan natuurlijk ook nog wel eens helpen…..maar of zoiets nou in de supermarkt werkt??????

nibud
http://www.zobespaarjegeld.nl/
afbeeldingen: http://www.morguefile.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in