Bezuinigen is anno 2012 een hot item. Niet alleen gezinnen kijken hoe ze kosten kunnen besparen ook bedrijven kijken steeds kritischer naar de kosten die ze maken. Overal vliegen mensen eruit en wordt er op marketing bezuinigd. Veel bedrijven gaan nog verder en kijken naar operationele kosten, zoals printpapier en zelfs koffie en thee. Waar kunt u komend jaar op besparen?

""

 

 

 

 

 

 

 

Gouden tip! Wacht met overstappen van energieleverancier

Wie slim is gaat flink besparen op de energiekosten, daar moet je echter wel wat voor doen: overstappen van energiemaatschappij. Maar wacht nog even met overstappen van energieaanbieder! In 2013 zullen de energietarieven van de energieleveranciers spectaculair dalen. Dit hebben de grote energieleveranciers Essent, Nuon en Eneco onlangs aangekondigd. Volgens de woordvoerders lijkt het er zelfs op dat de daling van de energieprijzen de belastingstijging overtreft. De BTW over de energiekosten zijn door bedrijven terug te vorderen. Doordat de kostenbesparing zelfs de BTW verhoging lijkt te overstijgen heeft u hier niet alleen zakelijk maar ook privé veel profijt van!

 

Bespaar 80 euro op uw energiekosten

Onder meer Eneco, Nuon en Essent zullen in 2013 hun energietarieven laten dalen. Dit weten deze energiemaatschappijen te bewerkstellingen door gas goedkoper in te kopen dan in 2012. Dit kan een gemiddeld huishouden, die een variabel tarief en een gemiddeld verbruik hebben, tot tachtig euro op jaarbasis besparen. Erg prettig nu de overheid de belasting op energie gaat verhogen. Ook de opslag op de energieprijzen door duurzame energie is een kostenverhogend element. Toch zullen deze gemiddelde huishoudens dus goedkoper uit zijn volgens een woordvoerder van Essent. Volgens een zegsman van NUON profiteren kleine bedrijven en huishoudens ook van de economische crisis als het aankomt op de energierekening. De vraag van grootverbruikers, vooral de industrie, neemt af en dat heeft weer een positief effect op energietarieven voor gezinnen. Zo heeft de economische crisis ook een voordeel voor de consument. Het exacte voordeel moet nog worden doorberekend, maar zowel Essent als Nuon en Eneco garanderen dat de energieprijzen in 2013 zullen dalen. Blijf daarom niet zonder te controleren bij uw huidige energieleverancier maar kijk om uw heen. De kritische consument zal zo kosten besparen.

 

Energiebesparen door kritisch om te gaan met stromverslindende apparatuur

Verbruikt u thuis veel energie? Apparaten, zoals wasmachines, koelkasten, magnetrons en eventuele luxe apparatuur zoals zonnebanken en sauna's zijn energie verslindend. Heeft u één of zelfs meerdere van deze apparaten in huis wees dan kritisch op de stroomkosten. Het kan geen kwaad eens kritisch te kijken naar het type apparaat dat wordt gebruikt. In tegenstelling tot de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtsreeks in op het lichaam waardoor u sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Door in plaats van een traditionele sauna een infraroodsauna te gebruiken bespaart u niet alleen tijd, maar ook energie. Ook voor andere apparaten kunnen slimmere keuzes worden gemaakt. Kies niet voor een wasmachine met droger, maar droog uw was aan de waslijn. Een andere tip komt uit een heel andere hoek. Waar keukenapparaten vaak maar weinig worden gebruikt, verbruiken ze vaak relatief wel veel energie. Denk maar eens aan een espresso apparaat of een keukenmachine. Op het moment dat u verse groentes gebruikt zult u om tijd te besparen geneigd zijn sneller keukenapparaten gebruiken, die gepaard gaan met hoge stroomkosten. Gebruik ook eens voorgesneden of ingevroren groente. Met een beetje creativiteit kunt u zelf dus ook heel envoudig besparen op uw energieverbruik. In de meest kritische gevallen kan het binnen enkele jaren al voordeliger uitpakken een nieuw energiezuinig alternatief aan te schaffen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in