Ook blij als het eind van de maand weer in zicht is? Maar ben je iedere maand  weer bang om dezelfde geldproblemen tegen te komen? Of wil je een extra zakcentje om leuke dingen van te doen? Deze tips zijn makkelijk uit te voeren en zijn zeker een zetje in de goede richting zijn.

Waarom sparen en besparen

Iedereen zegt dat geld niet gelukkig maakt, maar aan alles hangt een prijskaartje. Als je budget in een keer een stuk kleiner is geworden moet je jezelf in een keer veel dingen ontzeggen om de eindjes aan elkaar te knopen. Of je hebt nooit wat extra's kunnen doen en je wilt nu toch wel eens iets nieuws kopen. Of je wilt de kinderen een extraatje geven. Of ben jij degene die altijd meer wil? Is ook prima. Iedereen heeft wel een andere reden om te willen besparen of meer te verdienen. 

Je zult niet rijk worden van de volgende tips, maar wel meer te besteden hebben.

Grote kostenposten

De grootste kostenposten zijn voor iedereen hetzelfde nl. de vaste lasten zoals hypotheek of huur, gas en electrisch, water, tv en telefonie en internet, verzekeringen en belastingen. 

huursubsidie

Afhankelijk van het inkomen  is er de mogelijkheid om huursubsidie aan te vragen. Voor meer informatie hierover kun je het beste de site van de overheid.nl raadplegen. Op deze site staan nog meer subsidies en uitleg wanneer iemand hiervoor in aanmerking komt. 

hypotheek

De meeste mensen sluiten nog steeds een hypotheek af en kijken er vervolgens jaren niet meer naar om. Maar is deze nog wel voordelig of kan je veel geld besparen met een oversluiting? Neem de tijd om dit voor jezelf uit te zoeken. Ten eerste kun je beginnen met  hypotheek vergelijkings sites om voor je zelf te kijken of er te besparen valt. Is dit het geval? Verzamel dan zoveel mogelijk informatie van verschillende aanbieders voordat je gaat veranderen. De tijd die je hier in stopt kan jou al gauw 200 euro tot 300 euro voordeel opleveren. Dit is natuurlijk wel over een langere termijn, maar het scheelt al snel een paar tientjes per maand.

Gas en electra

Ik zit er altijd warm bij bij mijn huidige leverancier en het is goed zo. Huiverig om van leverancier te veranderen? Dit is absoluut niet nodig, maar het hoeft niet altijd voordeliger te zijn om over te stappen. Kijk niet alleen naar gas- en electraprijzen, maar ook naar het vastrecht wat er betaald moet worden. Via prijsvergelijkings sites kun je zelf uitzoeken wat je kunt besparen. Let er wel op dat de 200,00 euro voordeel niet per jaar is. Dit bedrag bespaar je met een contract van 3 jaar of langer. Tegenwoordig kun je je vaste leverancier confronteren met de uitslagen die jij van een andere leverancier hebt gekregen. Zo kun je bij je eigen leverancier blijven, die jou altijd een tegenaanbod zal doen. 

televisie, telefoon en internet

We kunnen niet meer zonder. De uitgaven voor deze kunnen toch vrij laag gehouden worden. De huidige ''alles in een abonnementen, inclusief mobiel. zijn vaak het afsluiten waard. Ook hierbij geldt vergelijken en uitzoeken. Tijd is geld, maar kan je ook een boel besparen.

belastingen

Je ontkomt er niet aan. 

Er zijn een heleboel belasting teruggaven waarvan de meeste mensen geen gebruik maken. Als je recht hebt op een teruggave of tegemoetkoming laat deze niet liggen!!!  Kijk op de sites over 'belasting teruggave ' op welke bedragen en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Persoonlijk heb ik voor mijn familie zo al jaarlijks een spaarpotje van 500,00 euro per gezin laten uitbetalen. Er zijn potjes voor ouderen, chronisch zieke mensen, huiseigenaren, kinderopvang en ga zo maar door. Neem een uurtje de tijd om deze materie door te nemen. En kijk wat voor jou van toepassing is. Zij vullen de jaarlijkse belasting  in en jij vult aan. Vaak krijg je dan meer terug dan dan wat jij verwachtte.

Verzekeringen

Jij hebt waarschijnlijk ook bijna alles verzekerd. Bij een maatschappij voor het gemak. Bij verschillende, omdat de "onafhankelijke" adviseur dit zo geregeld heeft in het verleden. Tegenwoordig heb je zoveel vergelijkings sites om te kijken welke verzekering waar het goedkoopst is. Deze eerste stap is prima om je te informeren. De meeste sites zijn niet zo onafhankelijk als zij beweren. Zij werken ook voor een commissie. Sluit dus niet direct een verzekering af, maar kijk verder rond. Neem persoonlijk contact op met huidige verzekeraars om te vragen of  jouw verzekeringen goedkoper kunnen. Vaak is dit mogelijk. Met verzamelde info kun je zo vaak een deal sluiten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in