Tegenwoordig is geld sparen weer erg geliefd, vooral nu het slecht gaat met de economie. Sparen is een goede manier om online geld te verdienen. Het aanmaken van een online spaarrekening is vaak gratis en niet moeilijk. Het is een kwestie van de beste aanbieder vinden oftewel de bank met de hoogste rente.

Waarom sparen?

Door naast je betaalrekening een spaarrekening te openen, verdien je door de rente extra geld. Zet bijvoorbeeld maandelijks wat geld opzij om op een online spaarrekening te zetten. Met een spaarrekening wordt een rekening bedoeld waarmee klanten geld sparen bij een bank, hiervoor geeft de bank een vergoeding in de vorm van rente. In het begin zullen de verdiensten door de rente tegenvallen, maar na een aantal jaren kan het bedrag behoorlijk oplopen. Het wordt aanbevolen om te sparen om een internet spaarrekening, dit is gemakkelijk en het levert vaak een hogere rente op dan bij een gewone spaarrekening. Je kan snel je geld verplaatsen en je bezuinigt op bankkosten.

Internetspaarrekening

Als je kiest voor internet sparen, wordt alles via internet geregeld. Je spaargeld wordt online overgemaakt van en naar jouw spaarrekening. Ook sturen banken meestal geen papieren saldo-overzichten meer. Het spaarsaldo is dus ook online te bekijken. Het is gemakkelijk om jouw spaarrekening te beheren via het internet en nu zijn er ook speciale apps beschikbaar waardoor je altijd op de hoogte blijft van jouw spaargeld. Heel veel banken bieden internetspaarrekeningen aan, maar niet elke bank geeft dezelfde rente. Om deze reden is het aan te raden om alle aanbieders goed met elkaar te vergelijken om de hoogste rente te krijgen. Wat handig is aan een internetspaarrekening is dat je 24 uur per dag inzicht hebt in jouw spaarsaldo en dat overboekingen in een aantal minuten worden verwerkt.

Deposito sparen

Als je je spaargeld een lange tijd niet nodig hebt, zet het dan op een depositospaarrekening. Deposito sparen houdt in dat je spaargeld voor een bepaalde termijn bij een bank vaststaat. Je beschikt voor een lange tijd niet over jouw geld, hierdoor krijg je meer rente dan bij een gewone spaarrekening. Een deposito spaarrekening kan 1 dag duren, maar ook 10 jaar. Een deposito spaarrekening kan dus interessant zijn als je voor geruime tijd geld kan missen.

Als je het geld uiteindelijk toch nodig blijkt te hebben, kan je hier een grote boete voor krijgen. Dus het is alleen verstandig om een deposito rekening te nemen als je voor lange tijd geld kan missen.

Verschillende spaarrentes/aanbieders

Er zijn veel verschillende banken die elk weer een andere rente hebben. Het is goed om op internet wat rond te zoeken naar banken die aan jouw eisen voldoen. Hier zijn een aantal aanbieders met een aardig hoge rente, om een indruk te geven van de verschillende aanbieders.

Tips voor het sparen

  • Wissel van je oude spaarrekening. Aarzel niet om te wisselen van bank. Er is veel verschil tussen rentes van de verschillende banken in Nederland. Je kan hier veel rente mee verliezen als je niet de juiste spaarrekening hebt, dit kan vele euro’s per jaar schelen. Het kost niet veel tijd om een bank te vinden met een hoge spaarrente, je meldt je aan en je boekt je spaargeld over. Hierna heb je er veel profijt van.
  • Probeer onnodig geld van uw betaalrekening naar uw spaarrekening over te boeken, zo geef je minder onnodig geld uit en krijgt je meer rente.
  • Let op dat jouw bank is aangesloten bij  een deposito garantiestelsel. Dit houdt in dat je 100.000 euro terug kan krijgen van de bank, als de bank failliet gaat.
  • Neem niet te veel risico! Wees altijd voorzichtig met banken die onwaarschijnlijk hoge rentes geven, bij deze banken is het risico hoger dan bij andere banken. Pas ook op met spaarrekeningen in het buitenland. Spaarrekeningen in het buitenland leveren meer geld op, maar het kan ook riskant bijvoorbeeld door koersschommelingen in het desbetreffende land.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in