Verdienen vrouwen gelijk te zijn aan de man, of is het tegendeel waar? Hebben de mannen over de eeuwen heen hun plaats niet verdiend?

Allereerst wil ik benadrukken dat ik geen wrok koester naar de vrouw toe, en zie emancipatie als iets moois. Gelijkheid onder mensen is in mijn ogen geen luxe, maar een mensenrecht. Al wil ik er, met een knipoog, wat kanttekeningen bij plaatsen.

Al sinds de oudheid is de man veroordeeld tot het zware werk. Oorlogen zijn gevoerd, het wiel is uitgevonden, gevochten tegen wilde beesten, piramides zijn gebouwd, Jezus is opgehangen, het woord van God is verspreid, zwaartekracht verklaard, steden en dorpen zijn uit de grond gestampt, de jaartelling, auto's en treinen zijn gemaakt, snelwegen en rails aangelegd, vliegtuigen laten vliegen, de oceanen overwonnen, werelddelen ontdekt, de PC en internet, Ipad, naar de maan enz enz. Dit alles is enkel en alleen de verdienste van de man. Sterker nog, ene meneer Otto heeft zelfs de bh uit moeten vinden. 

Het aantal mannen dat het leven liet om ons te voorzien van een minder zwaar bestaan, zal wel in de miljoenen lopen. En  het feit dat er meer vrouwen op aarde rondlopen, zou hier een logisch gevolg van kunnen zijn. De man heeft veel moeten opofferen om tot de huidige 'wereld' te komen. Een wereld waarin het ons makkelijker gemaakt is, en waar niets onmogelijk lijkt. Ieder draagt zijn steentje bij aan het systeem, dat zichzelf zo in stand houd. Een kind kan de was doen! Precies op het goede moment, en dat is altijd zo als het goed gaat, komt de vrouw zich ermee bemoeien.

Het leven is veel softer geworden, in het dagelijks leven tellen spierballen niet meer. Nu alles 'af' is en al het zware werk verzet is, werd het tijd dat de vrouw zich ging roeren. Er werden gelijke rechten geëist. Op basis waarvan?! Er is immers nooit gelijke arbeid verricht. Het kan toch niet zo zijn dat de vrouw eeuwenlang meelift op de successen van de man, om vervolgens het spreekwoordelijke mes in zijn rug te planten. Het begon met stemrecht en ging van kwaad tot erger. Een vrouw achter een kinderwagen is uit het straatbeeld verdwenen, en vervangen door een slap aftreksel van een man. Wellicht tot de vrouw in de toekomst algehele macht bezit, en de man aan het aanrecht vastgeketend is.

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik de waarheid anders zie. Vroeger moest meneer holbewoner de hele dag achter een everzwijn aan, en had weinig tijd tot geen tijd om bij zijn vrouw te zijn. De vrouw zal haar man dan ook niet door en door kennen. Als hij na zonsondergang terug kwam van de jacht met het avondeten, ziet dat er stoer uit en dwingt respect af. Maar naarmate de tijd vorderde en de technologie zijn intrede deed, had men zeeën van vrije tijd. En het domste dat een man kan doen is die tijd thuis doorbrengen. De vrouw leert de man dan echt kennen, en daar komt nooit iets goeds uit voort. Het zal dan niet lang duren voor de vrouw denkt: Wat die nietsnut kan, kan ik veel beter!! En zo geschiedde het.

Alle bloed, zweet en tranen ten spijt, zo hard gewerkt om het uiteindelijk gratis weg te geven…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in