Een van de meest voorkomende beroepen op het internet is dat van tekstschrijver. Iedereen die goed kan schrijven, is in staat om tekstschrijver te worden. Zeker nu meer dan de helft van alle zaken via het internet gaat, is er een groot werkterrein voor de online schrijvers bijgekomen. In dit artikel verdiepen we ons in het werkveld van de tekstschrijver, zijn opleiding en de verschillen tussen vroeger en nu.

Tekstschrijver voor webcontent 

Omdat er vroeger nog geen websites waren, hoefden tekstschrijvers ook geen webcontent te schrijven. Het bleef vaak bij losse folders en brochures. Tegenwoordig wordt er wel wat meer verwacht. Een tekstschrijver moet in veel gevallen de website tekstueel zien te onderhouden en blijven voeden. Nieuwe teksten over het onderwerp van de website zijn aan de orde van de dag. Iedereen moet met het internet mee gaan, dus ook de tekstschrijver. Waar de tekstschrijver van vroeger voornamelijk brochures en folders vulde, is de tekstschrijver van vandaag druk met het ontwikkelen van webcontent

Opleiding Tekstschrijver

Goed nieuws voor iedereen die er wel eens aan heeft gedacht om tekstschrijver te worden. Er is namelijk geen specifieke opleiding voor. Iedereen die goed met taal over weg kan – een ook wie dat niet kan – mag zichzelf tekstschrijver noemen. Het succes van een tekstschrijver hangt echter wel af van de kwaliteiten. Het is dus niet verkeerd om je goed te verdiepen in spellingsregels en ingewikkelde taalkwesties. Wie echt van plan is serieus als tekstschrijver aan het werk te gaan, doet er goed aan om een cursus te volgen. Er zijn diverse cursussen te vinden, waarmee je uit de voeten kunt. 

Tekstschrijver cursus

Er zijn veel cursussen die tekstschrijvers kunnen helpen bij het opdoen van kennis. Zo kun je denken aan de brede cursus ‘creatief schrijven’ waarbij stil wordt gestaan bij diverse speerpunten binnen het schrijversvak. Voor wie zich liever verder specialiseert zijn er dan ook nog de cursussen zakelijk schrijven, columns schrijven en schrijven voor het internet. Een cursus hoeft niet per definitie bij een instelling gevolgd te worden. Je kunt er ook voor kiezen om een thuiscursus te doen, of gewoon een boek te lezen.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt, biedt het internet je een schat aan informatie. Diverse websites houden je op de hoogte van het beroep van tekstschrijver en bieden je de mogelijkheid om je kunsten te vertonen. Ook vind je er informatie over mogelijke opleidingen en cursussen.

http://www.tekstschrijver.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in