Een hoger besteedbaar inkomen kan op twee manieren tot stand komen. Meer geld ontvangen of minder geld uitgeven. Meer geld ontvangen heb je vaak niet zelf in de hand, maar minder uitgeven wel. Minder gelduitgeven kan door je vaste kosten te verlagen middels het jaarlijks overstappen van energiemaatschappij, verzekering, vereniging of instantie.

Veel mensen zouden blij zijn met een loonopslag, maar krijgen deze niet. Daar kunnen ze soms weinig aan doen. Eenvoudiger is het om je kosten te verlagen, Ga ieder jaar na of je energiemaatschappij (die je op dat moment hebt)  het beste bij jou past. Je zult merken dat veel energieleveranciers aantrekkelijke financiele bonussen geven voor de overstap die je kunt maken. Dit bedrag kun je dus jaarlijks incasseren, indien je zorgt dat je een maatschappij vindt die verder dezelfde tarieven en kosten hanteert. Ga gewoon naar een energievergelijkingswebsite en je eerste besparing is snel gerealiseerd!    

Premie zorgverzekeringen

Bij de kosten voor zorgpremie en autoverzekering is het ook verstandig om een vergelijkingssite te raadplegen. Let wel op dat je rekening houdt met je wensen en persoonlijke situatie, bijvoorbeeld voor het te verwacht aantal bezoeken aan de tandarts, en fysiotherapeut. Jaarlijks verandert het gros van de verzekeringsmaatschappijen van pakketvoorwaarden en tarieven. Veranderingen binnen de verzekering zijn dan ook de reden voor het raadplegen van een vergelijkingssite, zodat je structureel een minimaal bedrag kwijt bent voor dat wat je op basis van eigen voorkeur wil verzekeren. Uiteindelijk kan je hier een behoorlijk financieel voordeel mee verkrijgen.

Overstappen sportschool  

Overstappen van sportschool is meestal ook goed voor je financien, maar is vaak gevoelsmatig geen optie. Vaak zijn er andere beweegredenen die  worden meegenomen in de afweging om een overstap te maken. Denk daarbij aan:
-contact met mede-sporters,
-openingstijden,
-klantvriendelijkheid en
-geboden service

Dus maak een afweging tussen je gevoel en financieel belang.

Oversluiten hypotheek

Jaarlijks zijn de meeste mensen het grootste bedrag van hun vaste lasten kwijt aan het betalen van hun hypotheek. Dus zou je kunnen verwachten dat daar ook het meeste geld te besparen is. Dit is vaak niet zo, maar ik zou toch willen adviseren om met enige regelmaat (bijvoorbeeld om de twee jaar) een afspraak te maken met je hypotheekadviseur. Dan kan je een gesprek hebben over de actuele stand van zaken en mogelijkheden voor bijvoorbeeld het oversluiten naar een lagere hypotheekrente. Bij twijfel over je hypotheek kun je aan een of meerdere andere adviseurs je hypotheek situatie voorleggen en je laten adviseren. Op basis van zo´n persoonlijk advies kan je soms financieel aantrekkelijke keuzes maken.

Geld bespaar tips

Hier wil ik nog enkele laatste tips aangeven met betrekking op uitgaven die hierboven zijn genoemd. Energiebesparing begint natuurlijk met het minimaliseren van het gebruik, om vervolgens voor dat gebruik zo min mogelijk te betalen. Er zijn echter vaak enkele dingen om rekening mee te houden, Zo moet je om een welkomstbonus te ontvangen meestal per automatische incasso betalen en moet je er voor zorgen dat het geld tijdig van je rekening kan worden afgeschreven middels automatische incasso .De meeste maatschappijen keren de welkomstbonus pas na een jaar uit, mits aan alle voorwaarden is voldaan. Een belangrijke voorwaarde is dus meestal tijdige betaling per automatische incasso.

Wa autoverzekering 

Een wa autoverzekering is een van de meest afgesloten verzekeringen voor auto's, Deze verzekering is de verzekering die voornamelijk voor de tegenpartij (na een ongeval) van belang is. Dus in eerste instantie niet voor jezelf. Een dure wa verzekering neem je naar mijn inzicht dus mede in het belang van de eventuele tegenpartij.

Goede zorgverzekering 

Een goede zorgverzekering is voor iedereen anders. Aspecten zoals:
– gezondheid,
– leeftijd,
– gezinssituatie of
– verwachte gezinssituatie

spelen hier een belangerijke rol in. Houd daar rekening mee, zodat goedkoop uiteindelijk niet duurkoop wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in