Er is veel mogelijk op internet, maar er kleven aan online geld verdienen ook de nodige gevaren en risico's. Piramidespelen, Ponzi schemes en gewoon nare oplichterij zijn helaas aan de orde van de dag op het wereldwijde web.

Online mogelijkheden en gevaren

Op internet zijn de kansen en mogelijkheden eindeloos. Helaas niet alleen de goede kant op. Er is ook veel oplichterij en narigheid online. De mensen achter veel online geldsystemen kunnen zich redelijk uit het zicht houden en durven vanuit de anonimiteit hun medemens echt uit te kleden. Slimme marketeers maken creatief misbruik van de wens van mensen om van hun schulden af te komen of liever nog, snel rijk te worden.

Ponzi schemes en piramide constructies

Er zijn bedrijven online actief die daadwerkelijk hun 'klanten' leuke bedragen kunnen uitkeren. Een aantal bedrijfsprogramma's zijn ook nog wel helder in hoe het geld verdiend wordt en de voorwaarden en regels maken aardig duidelijk wanneer en waarom er hoeveel wordt uitgekeerd. Als je goed gaat kijken zijn er nog meer online systemen die echt volledig schimmig zijn en waar op zijn zachtst onduidelijk is waar de inkomsten en uitkeringen vandaan komen.

Vaak wordt gebruik gemaakt van piramidespel constructies. Er wordt geld verdiend over nieuwe mensen die worden ingeschreven en zonder nieuwe inschrijvingen houden de betalingen vanzelf op. De bedrijven bestaan bij de gratie van nieuwe mensen en nieuw geld, want inschrijven kost natuurlijk een bepaald bedrag. Degene die op het topje van de piramide zit is de lachende miljonair. Meestal levert het nog wel wat op, maar niet zo lang en het kost veel tijd en energie.

Ponzi schemes zijn vergelijkbaar met de piramides. Bij deze constructie wordt inventief ingespeeld op de hebberigheid van de mens. Er worden zeer hoge rendementen beloofd. Zelfs wordt vaak in het begin ook uitbetaald, waardoor je vertrouwen krijgt in het systeem en heel enthousiast vrienden, familie en kennissen overhaalt om net als jij mooie bedragen te investeren in dit supersysteem. Met het geld wat door nieuwe mensen wordt geïnvesteerd worden een aantal anderen nog uitbetaald, maar op een gegeven moment, meestal eerder vroeger dan later, is de site plotseling uit de lucht en is je inleg als sneeuw voor de zon verdwenen.

Onlangs heb ik een artikel geschreven over Bannersbroker. Hier kun je ook heel aardig geld mee verdienen, maar dit is zeker geen piramidespel of ponzi. Het is interessant om mensen via jouw link in te schrijven, maar het is niet noodzakelijk om geld te verdienen. Ook zonder inschrijvingen, beter bekend als 'referrals' kun je hier geld verdienen.

Waarschuwing en tips

Toch is een waarschuwing altijd op zijn plaats. Wees voorzichtig met wat je doet. Google eens verder op een naam om te kijken of er ook negatieve ervaringen zijn. Neem echt nooit risico's met geld dat je niet kunt missen. Als je geld in een systeem of programma hebt gestoken, probeer dan altijd op een redelijke termijn je inleg er weer uit te halen, zodat je naar hartelust kunt speculeren met je winsten en opbrengsten. Wees er altijd op bedacht dat een internetbedrijf zomaar weer uit de lucht kan zijn.

Wees met systemen die hoge rentes beloven altijd heel erg voorzichtig. Kijk ook eens goed rond of een bedrijf bereikbaar is bijvoorbeeld. Krijg je reactie als je naar de supportafdeling mailt. Geven ze een adres of telefoonnummer. Dit zijn al hele kleine tips waarmee je een klein beetje kunt inschatten of een online bedrijf betrouwbaar is.

Succesvol online ondernemen

Toch wil ik je niet ontmoedigen. De mogelijkheden zijn er wel online. Zelf heb ik inmiddels o.a. met bannersbroker best een leuk extra inkomen iedere maand en ik heb nog steeds het vertrouwen dat ik hier volledig van kan bestaan binnenkort. Maar het is gewoon belangrijk om goed op te letten, goed je nuchtere verstand te gebruiken en niet hebberig te zijn. Neem de tijd om te ontdekken wat voor vlees je met bepaalde internetondernemingen in de kuip hebt. Je zolder opruimen en oude meubeltjes, gelezen boeken en wat je maar kwijt wilt verkopen, is ook leuk en veilig en levert ook geld op. Je kunt zelfs gratis een webshop opzetten. Dat is ook internetondernemen en kan ook heel lucratief zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in