Kinderen krijgen is iets wat voor de meeste vrouwen belangrijk is . Maar wat doe je als je ze wilt en je bent singel single. Je biologische klok tikt door, welke beslissing neem je? .

                                                                     Een beslissing nemen

Als moeder worden het belangrijkste in je leven is.

Je hebt altijd gedroomd van een gezin met kinderen, wat doe je dan als je rond je 35ste nog steeds alleen bent, en het er niet op lijkt dat je de ware man tegen gaat komen. Dan wordt het tijd om een beslissing te maken wat je nu wilt gaan doen. Ga je alleen een kind opvoeden of stel je je droom uit met het risico dat het er misschien nooit meer van komt. Als je besluit dat geen kinderen geen optie is wat dan? Zoek je een onenightstand en dan hopen op een ongelukje, nee dat is wat de meeste vrouwen niet willen.

De meest gangbare manier is een zaadoner. Als je niet in je omgeving iemand hebt die je daarbij kan helpen. Dan is er nog maar een andere mogelijkheid: de medische molen, je moet getest worden om te beoordelen of je geschikt bent om moeder te worden. Wat aan de ene kant goed is,maar het kan soms pijnlijk aanvoelen als je zo graag moeder wilt worden. Je moet jezelf onderwerpen aan de medische wereld.

Als je daar doorheen bent en je bent 'goedgekeurd' dan begint het wachten, wachten op een donor.
Want doordat donoren niet meer anoniem mogen blijven is er een wachtlijst ontstaan, sommige donoren willen niet dat de kans bestaat dat er later hun "kind 'voor de deur staat.

 

                                                                             De omgeving

Als je je beslissing aan het nemen bent zul je dit waarschijnlijk delen met je familie en vrienden. Want je bent op zoek naar steun, steun die je nu nodig hebt maar ook in de toekomst. Je hebt nu steun nodig om alles op een rijtje te zetten,maar ook om na te denken over wat er straks allemaal geregeld moet worden qua opvang en andere zaken.

Je hoopt dat ze allemaal positief zullen reageren, maar er zal bijna altijd wel mensen zijn die dit afkeuren en dat met veschillende redenen. Ouderen kunnn zeggen dat een kind niet in de opvang thuis hoort maar bij de moeder. Anderen kunnen vooral bezorgd zijn dat het te zwaar is alleen.

Gelovige mensen kunnen zeggen dat dit tegen de wil van God is. Dat kinderen geboren moeten worden in de schoot van een gezin met een vader en een moeder, terwijl dit niet zo zwart wit ligt voor de meeste vrouwen.
En dit kan je allemaal een schuldgevoel geven, want meestal wil je ook gewoon samen met een man een gezin oprichten.

Maar wat de mensen ook zeggen je moet altijd je eigen gevoel en verstand hierin volgen.

 

                                                                     Conclusie

Wat je ook besluit jij moet ermee kunnen leven, jij moet besluiten wat het belangrijkste is voor jou en voor jouw kindje. Belangrijk is dat je mensen achter je hebt staan, al zijn het maar een paar. Zorg als je het doet voor een netwerk die kan inspringen bij ziekte en als mentale steun.

Als je besluit het niet te doen, doe dit dan omdat jij besluit dat dit niet de manier is om voor jouw en niet omdat andere tegen je zeggen dat je het niet moet doen, want als je dat doet krijg je misschien spijt en is de kans groot dat je ze gaat verwijten en je ze kwijt raakt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in