Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen met onderling verschillende voorwaarden. Onderstaand een korte omschrijving op basis waarvan u kunt kiezen welke verzekering het beste bij uw doel past.

Reisverzekering

Een reisverzekering dekt schade tijdens het reizen. Normaliter is dit uitsluitend voor persoonlijke reizen en niet voor zakenreizen. Controleer dit en vraag dit na bij uw verzekeringsmaatschappij wanneer u ook een zakelijke dekking wilt.

Er zijn meerdere vormen van een reisverzekering:

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit u af voor de periode van één jaar en deze verzekering is dan ook geldig voor de periode van één jaar. Tijdens dit jaar bent u verzekerd tijdens uw vakanties in binnen- en buitenland.  De verzekering is van toepassing op alle reizen die u in het tijdsbestek van het jaar waarvoor de verzekering is afgesloten maakt.

Aflopende reisverzekering

Een aflopende reisverzekering sluit u af voordat u op vakantie gaat en deze stopt ook weer als u thuis bent. Van te voren moet dus  vast staan wanneer u weer terug bent van uw reis want vanaf het het moment dat u weer bent terug gekeerd loopt de verzekering af. Ook is het belangrijk om de verzekering af te sluiten zo kort mogelijk voor u op vakantie gaat want de verzekering gaat in zodra u deze afsluit.

Langer lopende reisverzekering

De meeste reisverzekeringen zijn geldig voor een periode van één of twee maanden (dit kan verschillen per verzekeringsmaatschappij), dit is natuurlijk genoeg voor 95% van alle vakanties die worden gehouden, toch zijn er mensen die langer op vakantie gaan. Hierbij kunt u denken aan mensen die op wereldreis gaan of bijvoorbeeld een aantal manden gaan backpacken. Voor deze mensen is er de langer lopende reisverzekering. Dit is soms ook een optie welke u kunt nemen bovenop de doorlopende reisverzekering.

Naast de reisverzekering is het ook aan te bevelen een annuleringsverzekering af te sluiten.

Annuleringsverzekering

Een heel ander soort verzekering dan de hierboven besproken verzekeringen is de annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering dekt de gemaakte kosten wanneer een reis niet door kan gaan of wanneer de reis al is begonnen en eerder moet worden afgebroken. In de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij staan de goedgekeurde redenen die geldig zijn om de annuleringsverzekering in werking te laten treden. Hierbij kunt u denken aan het overlijden van directe familie in Nederland, ziekte, plotseling ontslag van de verzekerde. Zodra de reden van uw plotselinge terugkeer niet in de polisvoorwaarden staat is de kans zeer groot dat deze niet geldig zal worden bevonden en u geen kans zult maken op een vergoeding.

 

Let op!, het is belangrijk om te weten of u binnen of buiten Europa op vakantie wilt gaan, dit is namelijk van belang bij het afsluiten van de verzekering. Daarnaast is het van belang na te vragen of extreme sporten gedekt worden wanneer u deze beoefend. Hierbij kunt u denken aan bergbeklimmen, raften, duiken, etcetera. Kijk daarom goed in de polisvoorwaarden wat er vermeld staat betreffende uitsluitingen en bijzondere voorwaarden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in