Op een willekeurige donderavond besloot ik mijn tijd eens in te vullen door een filmpje te kijken. Na wat zoeken op gratis streamsites kwam ik uit op de film: '21st Jump Street'. Uiteraard eerst even te trailer gecheckt; deze was uitnodigend genoeg dus pakte ik een versnapering, een goed koud glas appelsap en ging ik er eens goed voor zitten.

De film 21st Jump Street. Nog nooit van gehoord, nu praat iedereen erover. Normaal niet echt het type film waar ik snel naar zou gaan kijken maar mán, wat is deze film de moeite waard!

De verhaallijn 21 Jumpstreet

Het verhaal is simpel maar pakkend, ik ga er verder niet al-te-veel over vertellen want dat zou de film deels verklappen. Het gaat in het kort over 2 'jongens' : (Channing Tatum & Jonah Hill) die een politie-opleiding hebben gedaan. De opbouw (in het begin) is een soort anticlimax. Je verwacht er echt heel veel van, een lange training, veel inzet en vastberadenheid. En dan? Ze worden gestationeerd op, jawel, een fiets. Na hun eerste falende actie worden ze op een undercover missie gezet. Een soort afvoerputje, zou je denken. Ze moeten gaan infiltreren op een middelbare school, waar, naar geruchten, een drug wordt verkocht onder de tienertjes. Deze falende actie komt later in de film weer terug, nouja, de personen waar het om draait in ieder geval. 'Vuurwerk' scene gerandandeerd! 

Hoofdpersonen Channing & Jonah

Aan Channing & Jonah de taak om zich als tieners te vermommen, doodleuk de lessen bij te wonen en beetje bij beetje meer over de dealer van de drug te weten te komen. Verscheidene hipster tieners handelen erin, maar de vraag is natuurlijk waar de drugsaanvoer vandaan komt. Dit proces van doen als tiener is lachwekkend, twee 'volwassen' mannen die dan weer in de huid moeten kruipen van de tiener. Flashbacks dan ook in overvloede, met een serieuze ondertoon. Dat worden dus scheikundelesjes gaan volgen en het bekende kluisje weer vullen met alledaagse spulletjes. Nostalgie, he?

Het infiltreren zelf is natuurlijk niet gemakkelijk. Dit zullen ze moeten bereiken en verdienen door zichzelf steeds meer in de groep te mengen, zal dit de vriendschap tussen Channing & Jonah ten goede doen? Het gedragen als tiener gaat ze dan ook niet altijd gemakkelijk af. Ik bedoel, als je weer bij je moeder intrekt zorgt dat voor problemen, toch? Vertrouwen is de key-factor voor een undercover operatie. Dit willen ze dan ook natuurlijk krijgen, alhoewel Jonah dit op zijn eigen manier doet. 

21 Jumpstreet: echt leuk en vermakelijk.

Zo eentje die je al tijden zoekt maar de naam niet van weet. Acteurs die ook daadwerkelijk leuk kunnen acteren, een hoge portie aan humor, en humoristisch opgezette personages. Mijn lachspieren hadden de volgende dag spierpijn, goed effect dus. Ik raad daarom een ieder deze film ook zeker aan! Kijk hem met je crush, je vriend, je broer(tje) en/of zus(je), of gewoon eens lekker met je moeder op de bank. Iedere leeftijdsgroep zal namelijk genieten van deze film, dat kan ik je garanderen. 

Voor nu, ben je al een beetje opgewarmd voor deze film? Belast je pc of laptop vooral niet met al die MB's door deze film te downloaden, ga gerust naar: viooz.co — hier kun je alle films bekijken die je wil. Let op: Helaas wel met reclame pop-ups.

Laat vooral weten als je deze film hebt gezien, hoe je hem vond en of je het met me eens bent. Share your thoughts! 

Enjoy!

~ Ivar


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in