Mascha Feoktistova, waarschijnlijk kent het merendeel van de dames onder ons haar wel. Mascha heeft de grootste beautyblog van Nederland, beautygloss.nl. Mascha is een jonge, gedreven en ambitieuze vrouw, die naast haar blog en YouTube-kanaal ook nog eens een boek heeft geschreven. Het boek heet Happy Life, is net nieuw en nu al ontzettend populair. Ik vertel je er alles over!

Algemene informatie

De titel van het boek is Happy Life. De schrijfster is Mascha en de uitgevering Betram+de Leeuw Uitgevers. Het boek kost €14,95 en is te koop bij diverse boekwinkels en -sites. Het boek heeft een soepele kaft en bestaat uit 167 bladzijdes, waarvan vele bestaan uit foto's. De voorkant is vrouwelijk en clean: een foto van Mascha achter haar laptop met een kopje thee in zachte gelige kleuren, de titel in grote witte letters en haar naam in iets kleinere roze letters. Op de voorkant staat in een roze hart: "Over liefde, genieten, jezelf zijn en carrière." 

 

 

 

 

Om even een indruk te krijgen van het boek: de tekst op de achterkant luidt als volgt: 

"Over de liefde kan ik zo enorm veel vertellen. Ik heb al langer dan tien jaar een vaste relatie en ben daar gelukkig mee. Mijn tips? Vertrouwen is enorm belangrijk en elkaar loslaten ook. Laat ieder zijn ding doen en zorg er vooral voor dat je los van elkaar ook nog een leven hebt. Maar ook samen, blijf leuke dingen doen. Geniet!" 
Maar ook over: school, uit huis gaan, carrière, geld, sparen, familie, vriendschap, contact durven maken, feedback krijgen, happy zijn, 'nee' durven zeggen, hoe je over komt, en nog veel meer…
Mascha is professioneel beautyblogger. Met haar blog Beautygloss.nl heeft zij meer dan 100.000 volgers per dag!
'Mascha is de grootse vrouwelijke influencer van Nederland' – Bron: Blogmij

Wat al gelijk opvalt: het taalgebruik en de grammatica is niet altijd goed. Er zijn toch wel wat schoonheidsfoutjes ('grootse') die met een keertje controle weggehaald zouden kunnen worden. Nu zijn we allemaal mensen, dus dit soort dingen kunnen gebeuren en gebeuren ook mij vaak. Toch staat het wat slordig. Minpuntje! 

Verder komt in de tekst vooral naar voren dat Mascha een liefdesprofessional is (of in ieder geval lijkt) en dat dit een boek voor de jongere vrouw lijkt te zijn (school, uit huis gaan). Mijn eerste indruk: het boek lijkt een soort instructiemodel vol tips hoe je allerlei dingen kan aanpakken. Handig!

Indeling en inhoud

Het boek is verdeeld in een groot aantal hoofdstukken. Voorin staat de inhoudsopgave inclusief bladzijdenummers. Daarna begint het boek met de inleiding, 'Over Mascha'. Na een paar bladzijden over het (op z'n minst indrukwekkende) leven van Mascha, beginnen de echte hoofdstukken, met als eerst 'School'. Elk hoofdstuk begint met een aantal tips, waarna Mascha iets verteld over haar eigen ervaringen met het onderwerp. Hieronder een rijtje met hoofdstukken:

Over Mascha, School, Uit huis gaan, Carrière, Leven van mijn Blog, Van hobby naar werk, To-do-lijstjes, Respect op de werkvloer, Geld, Sparen, Familie, Liefde, Vriendschap, Contact maken, Feedback, Happy zijn, Diep graven bij jezelf, Genieten van het moment, Spiritualiteit, Hoe komt dat?, 'Nee' durven zeggen, Visionboard, Hoe kom je over?, Minder succes, Me-time, Dankbaarheid, Wat wil ik meegeven?, Social media, Dankwoord, Deja-vu, Geef feedback. 

Het boek valt in te delen in verschillende stukken:

  • Inleiding ('Over Mascha')
  • Levensloop/carrière ('School' tot en met 'Sparen')
  • Relaties ('Familie' tot en met 'Feedback')
  • Het innerlijk/inner beauty ('Happy zijn' tot en met 'Dankbaarheid')
  • Outro/afsluiting ('Wat wil ik meegeven?' tot en met 'Geef feedback')

Grappige details: het hoofdstuk 'Geef feedback' bestaat uit twee bijna lege pagina's, waarop je je feedback kan schrijven, die je vervolgens naar Mascha kan sturen via de social media, waarover trouwens ook een heel hoofdstuk is. 

Mijn mening

Dit boek is ontzettend handig. Het bestaat uit vele handige tips en ervaringen van een jonge vrouw, waarvan ieder mens (jong en oud) veel kan leren. Dit boek is voor jong en oud, in tegenstelling tot wat mijn eerste indruk zei. De tips zijn ook voor de minder jonge personen erg handig, gewoon om iets over het leven te leren van een heel ander persoon met een andere opvoeding en levensstijl. Het boek leest enorm makkelijk, vooral door de grote hoeveelheid foto's, het fijne lettertype en de persoonlijke en leuke schrijfstijl. 

Ik kan het boek Happy Life van Mascha Feoktistova aan alle dames aanraden. Ook heren kunnen dit boek lezen, maar het is toch door een vrouw voor vrouwen geschreven. Misschien is het wel leuk als kijkje in het hoofd van een vrouw voor de niets-van-een-vrouw-begrijpende mannen onder ons. 

Happy Life – Mascha Feoktistova
www.johnbeerens.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in