Een van de mooiste steden van Roemenie gelegen in de Oostelijke Karpaten. De stad heeft niet alleen cultureel veel te bieden, Brasov grenst namelijk aan de  prachtige Roemeense natuur. In dit artikel zal ik voor u de bezienswaardigheden van deze schitterende stad beschrijven. 

Kroonstad Brasov

Brasov kent een complexe geschiedenis die terug gaat tot 1211. Het historische centrum is ontzettend goed bewaard gebleven en toegankelijk voor toeristen. De bijnaam van deze stad luidt 'Kroonstadt', deze naam is een herinnering aan de Duitse invloeden in Brasov. Tot op de dag van vandaag wonen er nog circa 1000 Duitsers in de stad. De streek Transsylvanie is berucht om Vlad de Spietser, ook wel Dracula genoemd.

Het Raadsplein

Het hart van Brasov is Piaţa Sfatului ( Council Square) als je voor het eerst in Brasov bent raad ik u aan om eerst hier heen te gaan. Vanuit dit plein zijn er namelijk veel bezienswaardigheden makkelijk te bezoeken. Pal in het midden van dit grote plein staat het Oude Stadshuis, waar zich nu een museum bevindt met wisselende tentoonstellingen over de lokale geschiedenis. Naast de fontein op het Council Square kunt u even tot rust komen en u kunt natuurlijk ook op een van de vele terassen een drankje drinken. 's Avonds kunt u op diezelfde terassen heerlijk uit eten gaan, vooral in de zomer is dit aan te raden gezien het warme weer.

"Brasov

 

Uitstapje naar Tâmpa en het woud

Roemenie is een van de meest ongerepte plekken van Europa, vandaar dat de helft van Europese Bruine Beren populatie in Roemenie leeft. In de buitenwijken van Brasov wordt wel eens een beer gezien die een vuilnisbak plundert, maar maakt u zich geen zorgen ze lopen niet zomaar het centrum binnen. Aan de oostelijke zijde van Brasov kan je meteen een beboste helling oplopen richting de top van de Tâmpa, er lopen onverharde en verharde paden naar de top van deze heuvel (960 meter hoog). Als je de top van Tâmpa bereikt hebt en je loopt aan de zuid-westelijke kant naar beneden (weg van Brasov) zal je niks meer van Brasov merken, je waant je dan in de magische wouden van Roemenie. De stad is niet meer te zien en niet meer te horen. Dit uitstapje is echt aan te raden als je van wandelen houdt!

De Zwarte Kerk

Vanaf het raadsplein kan je de Biserica Neagra zien oftewel de Zwarte Kerk, de naam het te danken aan de zwartgeblakerde muren. De gotische kerk is sober ingericht en toch het bezoeken waard. Er hangen beroemde Turkse tapijten en daarnaast is de temperatuur er ´s zomers aangenamer dan buiten. De kerk stamt uit de 15e eeuw

 ""

Strada Sforii en de Scheipoort

In de wijk Schei vindt u een van de smalste straten van Europa. De zogenaamde Strada Sforii is 80 meter lang en op zijn smalst 111 cm, als volwassene kan je je armen hier niet eens strekken. Een bezoek aan deze straat kunt u combineren met de Poarta Schei (de Scheipoort). Deze poort vindt u aan het begin van de Strada Poarta Schei, haaks op deze straat bevindt zich de Strada Sforii.

 

 

De witte toren

Aan de randen van het oude centrum zijn veel vestingwerken te zien, een daarvan is de witte toren uit 1494. De toren staat op een rots en is 20 meter hoog, daarom heeft u een goed uitzicht op de stad.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in