Deze week een fascinerende film, die in een heel ander genre eindigt dan hij begint. Er zijn namelijk twee verhaallijnen die heel scherp beginnen en heel grappig eindigen, zij het met een (min. leeftijd = 16) twist. In het kort de ingrediënten: Teenage Hackers/Slasher met droge humor a la Jay and Silent Bob. 

De Teenage Hacker/Slasher

Heel clichématig heb je een groep jonge studenten die de tijd van hun leven gaan beleven op een kampeervakantie in de bossen "in the middle of nowhere". Voordat ze daar arriveren zien ze allerlei enge figuren van het Amerikaanse boerenland. Goed lekker eng in beeld gebracht, waarbij je echt denkt… Dit wordt een slechte voorspelbare film. Ik ga verder. De studenten komen Tucker en Dale tegen, waarbij Dale (Tyler Labine: je herkent hem vaag van kleine rolletjes in andere films) de onzekere Hillbilly is, die door zijn vriend wordt aangespoord toch met de mooie studentes een gesprek te beginnen. Zijn aanpak is stompzinnig en vanuit het perspectief van de studenten is hij de personificatie van de dood. Het tegendeel is echter waar. Vanuit Tucker en Dales standpunt zijn ze onhandig, schattig en vooral vol goede bedoelingen.

Comedy

Tucker is de stoere man die een huisje heeft gekocht in de bergen, dat alleen nog maar opgeknapt moet worden. Dale helpt hem daarmee. Al drinkend en stuntelend maken de twee een op zich zelf staand avontuur mee, waarbij je in het begin nog enigszins sceptisch bent over hun bedoelingen. Na een kort half uur begrijp je echter de rolverdeling pas. De twee hebben geen kwade bedoelingen, maar wel vooral veel pech. Je ziet namelijk de oorsprong van de sterke enge verhalen bij hen ontstaan. Heel scherp in beeld gebracht, juist omdat het standpunt van de zogenaamde killers van begin tot einde bekend is. 

De mooie dame

Wat speelt er toch een mooie dame in mee. Katrina Bowden (bekend van 30 Rock, als Cerie) is gewoon een erg mooie lief lachende dame, waarbij ik iets te luid en smekend aangaf: "Aah, laat haar niet in het begin doodgaan." Mijn opmerking creëerde een kleine lachsalvo bij mijn buurmannen. Of ze doodgaat hou ik nog voor mij, maar feit is dat er mensen doodgaan. En dat wordt ook vrij goed in beeld gebracht, vandaar de minimum leeftijd van 16 jaar. Ze hoeft als dubbelrol niet alleen mooi te zijn maar moet ook een intelligente studente spelen. Een rol met toch ook weer een komische noot. De humor in deze film is sowieso niet te voorspelbaar en ook wel intelligent; geen grappen die een ervaren filmkijker al ziet aankomen. Geen "Kijk achter je!" of "Iedereen weet toch dat je dat niet moet doen…" 

Aan het einde kom je er pas een beetje achter wie nu die "vs Evil" is. Je hoort het de persoon vaak zeggen in elk geval.

http://www.imdb.com/title/tt1465522/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in